Πολιτική

Πλεύρης για διαγνωστικά κέντρα: “Παραβιάζουν τους όρους των συμβάσεων”

Πλεύρης για διαγνωστικά κέντρα: “Παραβιάζουν τους όρους των συμβάσεων”

Αυστηρό μήνυμα αναφορικά με την απεργία που έχουν κηρύξει τα διαγνωστικά κέντρα απέστειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μάλιστα ο κ. Πλεύρης κάνει λόγο για παραβίαση των όρων σύμβασης, εάν τα διαγνωστικά κέντρα σταματήσουν να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ κατά την εξαγγελθείσα απεργία τους και απειλεί με σοβαρές κυρώσεις.

Με εκτενή δήλωσή του, ο κ. Πλεύρης -αν και παραδέχεται το πρόβλημα του δυσβάστακτου μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) το οποίο υποχρεώνονται να καταβάλλουν τα διαγνωστικά κέντρα στο κράτος- είναι κατηγορηματικός για την εξαγγελθείσα στις 26, 27 και 28 Μαϊου, απεργία τους.

«Το πρόβλημα του claw back είναι υπαρκτό και με συγκεκριμένες ενέργειες όπως τη γενναία αύξηση του προϋπολογισμού και για το 2021 και για το 2022 προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Παράλληλα θεσμοθετούμε και διαρθρωτικά μέτρα. Ο ΕΟΠΥΥ λειτουργεί με έναν και μοναδικό σκοπό: να σέβεται τα χρήματα του ασφαλισμένου του και να του διασφαλίζει τις καλύτερες παροχές.

Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν για εφαρμογή real time ελέγχου και ποιοτικών κριτηρίων θα εφαρμοστούν και όσοι επιθυμούν να συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες. Ιδιωτικές δομές, που είναι αποκλειστικά και μόνο συμβαλλόμενες με τον ΕΟΠΥΥ, δεν είναι δυνατόν να εξαγγέλλουν μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, του μεγαλύτερου τους, εάν όχι του μοναδικού τους, πελάτη», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Προχωρώντας περαιτέρω ο κ. Πλεύρης σημειώνει πως η μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τους συμβεβλημένους παρόχους σημαίνει «παραβίαση των όρων της σύμβασης και θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται σε αυτήν. Είναι προφανές ότι για όσες ημέρες διαρκεί η μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα αφαιρεθεί το ποσό του κλειστού προϋπολογισμού που αναλογεί στις συγκεκριμένες ημέρες».

Τέλος, καταλήγει σε αυστηρή προειδοποίηση: «Ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει σχεδόν 1,5 εκ ευρώ την ημέρα και άνω των 450 εκ. το χρόνο για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και δεν μπορεί να ανεχθεί μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του».

Της Γιάννας Σουλάκη/iatropedia.gr

Σχετικά Άρθρα

Κεραμέως: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Ολοήμερο – Τι είπε για τη φοιτητική στέγη

achaiavoice

Χάρης Θεοχάρης: Στο “τραπέζι” η υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων για φυσικές καταστροφές

achaiavoice

Θάνος Πλεύρης: Ψάχνει λύση για τους αναισθησιολόγους στο Ιπποκράτειο

achaiavoice

Τσακαλώτος: “Η Έφη Αχτσιόγλου μπορεί να φέρει τον σεβασμό στην παράταξη”

achaiavoice

Δ.Κουτσούμπας: «Μόνο στη Μύκονο δε βάλατε ανεμογεννήτριες – Έπαψε να είναι το νησί των ανέμων;»

achaiavoice

Δένδιας σε Τουρκία: Δεν διεκδικούμε ούτε σπιθαμή εδάφους σας

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα