Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» από τον Σεπτέμβριο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» από τον Σεπτέμβριο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

H πρώτη κατοικία μπορεί ακόμη να προστατεύεται, όμως αυτό δεν είναι εμπόδιο για να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο οι πλειστηριασμοί σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Το ερχόμενο φθινόπωρο προγραμματίζονται εκ νέου πλειστηριασμοί και μάλιστα ξεκινούν από ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί

(http://auctions.aade.gr/kpi//public/auctions/prg_date_down/) στις 29 Σεπτεμβρίου και αφορά ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου 25 – 29. Συγκεκριμένα η καταχώρηση αφορά 53,30τ.μ. κατ/μα, 20,00τ.μ ημιόροφο 58,26τ.μ. υπόγειο & 1.118,69τ.μ. οικόπεδό και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 229.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι στον προγραμματισμό των πλειστηριασμών θα μπουν και άλλα ακίνητα οφειλετών όπως εξοχικά ή εμπορικά ακίνητα ή κάποιο άλλο περιουσιακό στοιχείο (πλην της πρώτης κατοικίας) το οποίο κατασχέθηκε για χρέη προς το Δημόσιο.
Βέβαια όλα αυτά θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης καθώς, ενα νεο κύμα πανδημίας μπορεί να παγώσει πολλούς από τους προγραμματισμούς του δημοσίου.

 

Τράπεζες και κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να παγώσουν τους πλειστηριασμούς τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο προκειμένου η πρώτη κατοικία (που συνδέεται με τραπεζικά δάνεια) να συνεχίσει να προστατεύεται και να κουμπώσει με το καθεστώς του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τις ευάλωτες ομάδες έχουν ήδη ανασταλεί και σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών (σε συμφωνία με τις τράπεζες) θα δίνει συνεχείς παρατάσεις μέχρι και το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τότε αναμένεται να συσταθεί ένας ενδιάμεσος φορέας διαχείρισης ακινήτων μεταξύ των τραπεζών και του υπουργείου που θα χρηματοδοτεί τις τράπεζες με τα κονδύλια του προγράμματος της επιδότησης ενοικίου προκειμένου να μη βγάζουν τα σπίτια στο σφυρί.

Θα είναι δηλαδή μια μεταβατική περίοδος μέχρι να συσταθεί ο ιδιωτικός φορέας που προβλέπει ο πτωχευτικός νομός, κάτι που δεν αναμένεται νωρίτερα από τον Μάρτιο του 2022, όπως προκύπτει κι από την έκθεση των θεσμών για την ελληνική οικονομία.

Αναφορικά με την πλατφόρμα των πλειστηριασμών, σημειώνεται στην έκθεση ότι απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωσή της.

Πηγή: Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» από τον Σεπτέμβριο καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Σχετικά Άρθρα

Forbes: Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί–Ο Τζεφ Μπέζος στην κορυφή για 4η συνεχή χρονιά

achaiavoice

Σταϊκούρας: Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων από τα 32 δισ.

achaiavoice

Χορήγηση φορολογικής ενημερότητας: Έρχεται «ψαλίδι» στα ποσοστά παρακράτησης

achaiavoice

Επιχειρηματικά δάνεια: Ποιοι επιδοτούνται και ποιοι αποκλείονται από το κράτος

achaiavoice

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

achaiavoice

Εβδομάδα πληρωμών: Πότε καταβάλλονται συντάξεις Ιουνίου, «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» κι επιδόματα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα