Taste It

Πεντανόστιμο και πανεύκολο τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου

Πεντανόστιμο και πανεύκολο τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι
250 γρ. φέτα τριμμένη
Χυμό από 3 πορτοκάλια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μείγμα για το τυρόψωμο.
Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρουμε το τυρόψωμο ζεστό.

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή από το Πήλιο, όμως μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ένα μείγμα κίτρινων τυριών που θα καλύψει την επιφάνεια του ταψιού, θα κάνει κρούστα με το ψήσιμο και θα δώσει μια υπέροχη γεύση.

topoikaitropoi

Πηγή: Πεντανόστιμο και πανεύκολο τυρόψωμο από την Πορταριά Πηλίου

Σχετικά Άρθρα

Γεμιστοί κουραμπιέδες με καρύδα και σιρόπι

achaiavoice

Σπιτική κρέμα καραμελέ

achaiavoice

Δροσερό γλυκό ψυγείου πραλίνα φιστικοβούτυρο

achaiavoice

Κιμαδόπιτες με ξινομυζήθρα ή φέτα και σπιτικό φύλλο χωρίς πλάστη!

achaiavoice

Φτιάξτε τέλειο παγωτό μπανάνα

achaiavoice

Τέλειο παγωτό παστέλι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα