Αυτοδιοίκηση

Πελετίδης για το έργο στον ΑΣΟ: «Προηγούνται οι ανάγκες του λαού»

Πελετίδης για το έργο στον ΑΣΟ: «Προηγούνται οι ανάγκες του λαού»

Παρεμβαίνοντας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις του έργου μετατροπής των παλαιών αποθηκών του ΑΣΟ σε σύγχρονο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο, τονίζοντας ότι «για τα έργα στις πρώην αποθήκες του ΑΣΟ προηγούνται οι ανάγκες του λαού της περιοχής της νότιας Πάτρας που αντιμετωπίζει οξυμένο πρόβλημα».

Ο Δήμαρχος έκανε ενημέρωση για τις προσπάθειες του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας», το οποίο, σε συνεργασία με τα πληρώματα, που στεγάζονταν στις παλαιές αποθήκες του ΑΣΟ, αναζήτησε να βρεθεί έγκαιρα λύση που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες των πληρωμάτων και ταυτόχρονα να ξεκινούσαν σύντομα οι εργασίες στις αποθήκες.

Η αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων προκάλεσε πρόσθετα εμπόδια, λόγω της παραμονής στο χώρο ορισμένων πληρωμάτων.

Η Δημοτική Αρχή με αίσθημα ευθύνης αντιμετώπισε τις όποιες καθυστερήσεις και οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα.

Ο Δήμαρχος τόνισε: «Όταν φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προκήρυξη για τον ΑΣΟ και καταφέραμε να πάρουμε 8.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ώστε να γίνει ένα μεγάλο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο σε μια περιοχή που βρίσκεται με την ανεργία στα ύψη με πολλά προβλήματα που σχετίζονται με την εύρεση εργασίας και την φτώχεια, θέλαμε αυτό το έργο να ήταν μια «ανάσα» για το λαό της περιοχής. Δυστυχώς όμως και τότε ακόμη που το αναγγείλαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο υπήρξαν δυνάμεις που αντί να δουν ότι αυτό το θέμα είναι πολύ σημαντικό, πρότειναν ο χώρος εκεί να έμενε όπως είναι. Να παρέμεναν μέσα τα γκρουπ χωρίς ο χώρος να πληροί όλες τις προϋποθέσεις.

Ελπίζω να μην χάσουμε άλλο χρόνο και να προχωρήσουμε με την παρούσα εργολαβία, εάν όχι να πάμε στην επόμενη και να ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Αναφορικά με αυτό που λένε κάποιοι ότι τα γκρουπ εκδιώχθηκαν από τον χώρο, εμείς λέμε πώς γίνεται να εκδιώχθηκαν αφού καταρχήν είχαμε συμφωνήσει με τους συμμετέχοντες εκεί, συνεργαζόμασταν και προσπαθούσαμε να συντομεύσουμε τους χρόνους για να αρχίσει η εργολαβία; Άλλο αν μερικοί δεν ήθελαν να φύγουν ποτέ γιατί έχουν την δική τους άποψη ότι δηλαδή αυτό είναι το κυρίαρχο ζήτημα και όχι οι ανάγκες της εκεί περιοχής. Για μας όλοι έχουν ανάγκες αλλά προηγούνται οι ανάγκες του λαού της περιοχής που αντιμετωπίζει πολλά και οξυμένα προβλήματα».

Σχετικά Άρθρα

Δυτική Αχαΐα: Παρεμβάσεις σε 16 σχολικά συγκροτήματα του δήμου

newsroom

Πάτρα: Τι είπε η Γιάννα Αγγελοπούλου με Φαρμάκη και Πελετίδη

newsroom

«Πάτρα Ενωμένη»: Στο πλευρό των 98 υπαλλήλων του δήμου

newsroom

Ώρα Πατρών: Διαζύγιο της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη με την λογική και νομιμότητα

newsroom

Πάτρα: Στο Παμπελοποννησιακό στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

newsroom

Δήμος Πάτρας: Μέχρι αύριο 5 Ιουνίου η εγγραφή στους Δημοτικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα