Achaia Events

Πάτρα: Το Χορευτικό Τμήμα του δήμου ξεκινάει τη λειτουργία του

Πάτρα: Το Χορευτικό Τμήμα του δήμου ξεκινάει τη λειτουργία του

Το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων, σεβόμενο τις ιδιαίτερες συνθήκες που διέπουν την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα με πολύ προσεκτικά βήματα ξεκινάει την λειτουργία του από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.
Αυτές οι συνθήκες επιβάλλουν να προσαρμοστεί η λειτουργία του Χορευτικού, βάση των κανόνων έτσι όπως αυτοί υπαγορεύονται από τους επιστήμονες φροντίζοντας την υγεία των μελών του, των οικογενειών τους αλλά και του κοινωνικού συνόλου.
Στο πλαίσιο αυτό τα τμήματα ψυχαγωγίας καθώς και τα παιδικά τμήματα τους θα ξεκινήσουν καλώς εχόντων των πραγμάτων από το Σεπτέμβρη σε δύο αίθουσες με τους κανόνες που θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο. Θα υπάρξει εγκαίρως σχετική ενημέρωση.
Την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 θα ξεκινήσουν πρώτα τα τμήματα των παλιών και μόνο όσοι απ΄ αυτούς προτίθενται να συμμετέχουν στις παραστάσεις του καλοκαιριού και γενικότερα στις υποχρεώσεις του χορευτικού. Τα μαθήματα/πρόβες θα γίνονται κάθε Τρίτη & Πέμπτη 20.00 – 21.00 & 21.30 – 22.30
Το Σάββατο 30 Μάϊου θα ξεκινήσουν τα εφηβικά τμήματα (πάνω από 12 ετών) και κατόπιν σύμφωνης γνώμης των κηδεμόνων τους με την προϋπόθεση συμμετοχής τους στις υποχρεώσεις του τμήματος (παραστάσεις κ.λ.π.). Τα μαθήματα/πρόβες για όσο διαρκεί το σχολικό έτος θα γίνονται κάθε Σάββατο 14.00 – 15.00 & 15.30 – 16.30
Την Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 θα ξεκινήσουν τα τμήματα αρχαρίων που ήδη συμμετείχαν στα χειμερινά τμήματα με την προϋπόθεση συμμετοχής τους στις υποχρεώσεις του τμήματος (παραστάσεις κ.λ.π.). Τα μαθήματα/πρόβες θα γίνονται κάθε Δευτέρα & Τετάρτη 20.00 – 21.00 & 21.30 – 22.30
1. Τα μαθήματα/πρόβες θα γίνονται σε 20μελή τμήματα στον προαύλιο χώρο δίπλα από την αίθουσα του Χορευτικού στο λιμάνι και θα υπάρχουν δύο δάσκαλοι καθ΄ όλη την διάρκεια.
2. Το πρόγραμμα των μαθημάτων/προβών θα είναι προσαρμοσμένο για να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για τους συμμετέχοντες.
3. Όλοι οι συμμετέχοντες στα καλοκαιρινά τμήματα σε περίπτωση απουσίας τους είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον δάσκαλο ή τον υπεύθυνο του Χορευτικού.
4. Ο οιοσδήποτε αισθανθεί έστω και ελαφριά κάποια από τα συμπτώματα του covid-19 δεν έρχεται στο μάθημα/πρόβα και ενημερώνει τον δάσκαλο ή τον υπεύθυνο του χορευτικού για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πάτρας. Το ίδιο ισχύει κι αν κάποιο μέλος της οικογένειάς μας έχει αντίστοιχα συμπτώματα.
5. Θα υπάρχουν αντισηπτικά στο χώρο ώστε όλοι να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδό τους στο χώρο.
6. Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο χώρο.
7. Θα υπάρχει διαφορά μισής ώρας μεταξύ των μαθημάτων/προβών για να μην υπάρχει συνωστισμός στην αλλαγή των τμημάτων.
8. Θα υπάρχουν καλάθια απορριμμάτων που να κλείνουν και στην αίθουσα προβών και στις τουαλέτες.
9. Οι τουαλέτες θα καθαρίζονται συχνά πριν από κάθε μάθημα/πρόβα και θα υπάρχουν αντισηπτικά και σαπούνια.
10. Θα υπάρχουν γάντια μιας χρήσης για όλους.
11. Συνιστάται να μην αλλάζουμε μέσα στο χώρο αλλά να ερχόμαστε προετοιμασμένοι από το σπίτι μας.
12. Το φετινό καλοκαίρι οι πρόβες αφορούν μόνο τμήματα παραστάσεων ενηλίκων και εφηβικού.
13. Ιδιαίτερη φροντίδα θα υπάρχει για τις φορεσιές και ιδιαίτερα τα εσωτερικά κομμάτια που θα πηγαίνουν σε καθαριστήριο για πλύσιμο μετά από κάθε παράσταση.
14. Οι συμμετοχή μας σε παραστάσεις πρέπει να γίνεται με πολύ προσεκτικό τρόπο για την ασφάλεια των παιδιών που συμμετέχουν ( μεγάλοι χώροι για αλλαγή ρούχων – ατομικά νερά – αντισηπτικά)
15. Παρακαλούνται τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των επιστημόνων ανάλογα την περίπτωσή τους ή να αποφύγουν την συμμετοχή τους στα τμήματα.
16. Όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά τμήματα από τις παραπάνω κατηγορίες (παλιοί – εφηβικό – αρχάριοι που ήδη συμμετείχαν στα χειμερινά τμήματα) πρέπει να συμπληρώσουν δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/t79V4uBpnqML8xki8 που θα ανοίξει στην ιστοσελίδα του Χορευτικού την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.
17. Το εφηβικό στις παρατηρήσεις θα υπάρχει δήλωση του κηδεμόνα.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Το European University Association με σειρά ηλεκτρονικών σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο

newsroom

14 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

newsroom

Αχαΐα: Συλλογή τροφίμων από την ΟΝΝΕΔ Αιγιάλειας

newsroom

Αχαΐα: Πρωτοβουλία της τοπικής ΝΔ για να συνδράμει το «Φωτεινό Αστέρι»

newsroom

Επανεκκίνηση της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

newsroom

Θεματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο παραγωγής αναμνηστικών

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα