Αχαΐα

Πάτρα: Της Πλαζ… το μπάχαλο

Πάτρα
Πάτρα: Της Πλαζ… το μπάχαλο

Παρά τις επισημάνσεις των αρμοδίων, αλλά και παρά την σήμανση, το «μπάχαλο» στην Πλαζ συνεχίζεται. Εκατοντάδες λουόμενοι θεωρούν την Πλαζ εύκολη λύση για ένα γρήγορο μπάνιο, και φυσικά οι περισσότεροι…σταθμεύουν το όχημά τους.. όπου να‘ ναι!

Στην Πλαζ επικρατεί το αδιαχώρητο, και φυσικά μέχρι να φτάσει κάποιος στο σημείο να κάνει τη βουτιά του στην θάλασσα, περνά από «περιπέτειες», σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον τονίζουν αρκετοί Πατρινοί που συχνάζουν εκεί.

Όπως τονίζουν, ο δρόμος έχει γίνει…κάτι σαν μονόδρομος, την ίδια στιγμή που τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ κινούνται σε διπλή κατεύθυνση. Αποτέλεσμα, είναι να διασταυρώνονται με τα άλλα οχήματα που κινούνται στην παραλιακή ζώνη και να γίνεται “μπάχαλο”.

Τα απογεύματα που η κίνηση είναι αυξημένη η κατάσταση βγαίνει εκτός ορίων και τα νεύρα είναι τεντωμένα. Όμως πρόβλημα υπάρχει και με το πάρκινγκ στην περιοχή που κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Η παράνομη στάθμευση δίνει και παίρνει, η Τροχαία απουσιάζει εντελώς και το”άναρχο” πάρκινγκ έχει γίνει ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της Πλαζ.

Οδηγοί παρκάρουν μέσα στον χώρο της παραλίας καβαλώντας τα πεζοδρόμια ενώ άλλα «εγκαταλείπονται» στον ποδηλατόδρομο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ούτε πεζοί ούτε ποδήλατα.

Λύση, σύμφωνα με συμπολίτες που γνωρίζουν καλά την περιοχή και την όλη κατάσταση, θα δινόταν αν ο δήμος προχωρούσε στην διαμόρφωση ενός άτυπου πάρκινγκ, σε κάποιον από τους χώρους που έχουν μείνει κενοί, όπως για παράδειγμα σε αυτόν που βρίσκονταν κάποτε οι μπασκέτες.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που δημιουργεί αυτή την άναρχη κατάσταση σίγουρα δεν έχει να κάνει με τους χώρους, αλλά κυρίως με τη νοοτροπία μας.

Βλέπετε, οι περισσότεροι από εμάς δεν περπατάμε και αν ήταν στο χέρι μας θα παρκάραμε το αυτοκίνητο μας δίπλα από την πετσέτα μας.

 

από το dete.gr

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα – Τάσος Μπερδέσης: Πού στρέφονται οι έρευνες – 2 εκτελέσεις σε ένα 24ωρο

achaiavoice

Πάτρα: Στα Δικαστήρια κατά του 5G η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την προστασία από την Η/Μ Ακτινοβολία

newsroom

Πάτρα: Φόρεσε πλατανόφυλλο αντί για μάσκα και μπήκε σε κατάστημα για… ψώνια

newsroom

Δυτική Αχαΐα: Υπεγράφη από Ν. Φαρμάκη και Σπ. Μυλωνά η ανακατασκευή της Γέφυρας «Καλογριάς» – Προσβάσεις προς Μονές της περιοχής

newsroom

Αχαΐα: Δύο συλλήψεις σε Πάτρα και Αίγιο από την Αστυνομία

newsroom

Πάτρα: Τέλος δεν έχουν οι κλοπές δικύκλων

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα