Αυτοδιοίκηση

Πάτρα: Συνάντηση στο Δημαρχείο για τον αμίαντο στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου

Πάτρα: Συνάντηση στο Δημαρχείο για τον αμίαντο στις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Νεκταρίου

Έγινε σήμερα στο Δημαρχείο, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών Αγίου Νεκταρίου για το θέμα των αμιαντοσκεπών.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Αθανασόπουλος και η Πρόεδρος του Κεντρικού Διαμερίσματος, Αιμιλία Θεοφιλάτου.

Έγινε μια διεξοδική συζήτηση με αφορμή και τις νέες εξελίξεις και τις συνθήκες που προκύπτουν με το νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με το οποίο η ευθύνη για αντικατάσταση του αμιάντου ανατίθεται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Ανταλλάχθηκαν σκέψεις και προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος και τονίσθηκε ότι οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών Αγίου Νεκταρίου δεν έχουν καμία ευθύνη διότι οι αμιαντοσκεπές στα σπίτια τους τοποθετήθηκαν, μετά την παράδοσή τους, από τον ΟΕΚ λόγω των κατασκευαστικών βλαβών που παρατηρήθηκαν στις σκεπές.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επανέλαβε ότι είναι δεδομένη η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων που αφορά την υγεία τους,

Ο Δήμαρχος είπε: «Για το ζήτημα αυτό χρειάζεται μια συνολική φροντίδα. Καταρχήν να ξεκαθαριστεί ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να βάλουν τίποτε από την τσέπη τους. Μετά πρέπει να εξασφαλιστεί το πού θα μείνουν αυτοί όταν θα αρχίσουν εργασίες αντικατάστασης των αμιαντοσκεπών. Είναι θέματα σοβαρά και θέλουν πολιτική αντιμετώπιση. Πώς θα κάνεις τους εκάστοτε κυβερνώντες να σκύψουν σε αυτά τα προβλήματα; Μόνο όταν νιώσουν την ανάσα του λαού, κι όταν διαπιστώσουν ότι ο λαός καταλαβαίνει και ότι δεν έχουν την αποδοχή του κι αυτό ο λαός μπορεί να το εκφράσει με πολλούς τρόπους.

Εμείς επανήλθαμε και ζητήσαμε από τον υπουργό Εργασίας συνάντηση για να συζητήσουμε το θέμα, μεσολάβησε όμως η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα και έμεινε στάσιμη η υπόθεση. Αναμένουμε να γίνει σύντομα η συνάντηση για να διεκδικήσουμε το δίκαιο των κατοίκων του Αγίου Νεκταρίου».

Σχετικά Άρθρα

Βρεφοκομείο Πάτρας: Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές

newsroom

Αλεξόπουλος: «Οφείλεις να διεκδικείς, αλλά και να συνεργάζεσαι με όλους»

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Σάββατο στην πόλη της Κάτω Αχαΐας

newsroom

Τηλεδιάσκεψη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πάτρας

newsroom

Πάτρα: Σήμερα “κληρώνει” για τους 147 συμβασιούχους του Δήμου

newsroom

Αίγιο: Ούτε βήμα πίσω στις πεζοδρομήσεις ο δήμος – Παρότι… «βιαστικά» και με «όχι» των Μηχανικών

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα