Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Συνάντηση με κατοίκους είχε ο Περιφερειάρχη Ν.Φαρμάκης για τον προαστιακό

Πάτρα: Συνάντηση με κατοίκους είχε ο Περιφερειάρχη Ν.Φαρμάκης για τον προαστιακό

Πάτρα: Συνάντηση με κατοίκους είχε ο Φαρμάκης για τον προαστιακό:

Η Συντονιστική αγωνιστική επιτροπή των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλογών Ρίου – Kαστελλοκάμπου – Παραλίας Προαστίου «Δροσιά» – Παραλίας Προαστίου «Η Δράση» – Εκπολ/λος & εξωρ/κος Σύλλογος Μποζαϊτίκων – Εσω & Εξω Αγυιάς & Τερψιθέας – Αγίου Διονυσίου – Αγίου Παντελεήμωνος – Αμπελοκήπων εξέδωσε την ανακοίνωση:

Την Δευτέρα 18η Μαϊου αντιπροσωπεία μελών της συντονιστικής επιτροπής αγωνιστικής δράσης των συλλόγων μας επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και σε ένα πολύ καλό κλίμα συζητήσαμε για τα τρέχοντα θέματα των περιοχών που οι σύλλογοι μας εκπροσωπούν.
Συγκεκριμένα, παραδώσαμε ενημερωτικό υπόμνημα με αίτημα των κατοίκων για την επαναλειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Ρίον και τον Αγ. Βασίλειο , ιδιαίτερα τώτα την καλακαιρινή περίοδο που διανύουμε ήδη.

Τονίσαμε ότι δυστυχώς για όλους μας η διακοπή του προαστιακού τρένου (εξαιτίας των έργων που δεν που τελικά δεν φαίνεται να προχωρούν) επηρεάζει και πλήττει οικονομικά, κατοίκους και επιχειρηματίες των περιοχών αυτών, αλλά και τη συγκοινωνίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών .
Δευτερευόντως θέσαμε στον κ. Περιφερειάρχη την αναγκαιότητα σύγκλισης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα της υπογειοποίησης της γραμμής του τρένουαπό το Ρίον και μετά μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας.

Ο κ. Περιφερειάρχης ως προς το πρώτο θέμα μας διαβεβαίωσε ότι πράττει ήδη προσπάθεια αποκαταστάσεως της επαναλειτουργίας του προαστιακού σιδηρόδρομουκαι αναμένουμε αποτελέσματα και ανακοινώσεις σε άμεσο χρονικό διάστημα.

Για το δεύτερο θέμα επιφυλάχθηκε διότι δεν υπάρχει ανάλογη ενημέρωση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Εμείς ως επιτροπή τον ευχαριστούμε για το χρόνο και το ενδιαφέρον του καιπροσβλέπουμε όπως πάντα σε αγαστή και δημιουργική συνεργασία και με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για πολλά άλλα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Σχετικά Άρθρα

Δυτική Ελλάδα: Στήνεται Παρατηρητήριο Επιπτώσεων του Κορονοϊού στην Οικονομική Ζωή της περιοχής

newsroom

Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας: Ενημερωτική εκστρατεία για την προστασία της δημόσιας υγείας

newsroom

Αχαΐα: Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη όλα τα σχολεία και παιδικοί σταθμοί

achaiavoice

Πάτρα: Εκτός Τροχαίας ο αστυνομικός που μοίραζε πρόστιμα χωρίς μάσκα

achaiavoice

Πάτρα: Τρεις αστυνομικούς τραυμάτισε ο 30χρονος που έσπαγε αυτοκίνητα

achaiavoice

Κατσιφάρας: «Δεν επιτρέπεται να υπονομεύονται ούτε από μικροκομματικές σκοπιμότητες, ούτε από όψιμες ιδεοληψίες»

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα