Αχαΐα

Πάτρα: Πάνω από 200 μαθητές σε καραντίνα – Ζητούν τεστ οι σχολικές κοινότητες

Δυτική Ελλάδα
Πάτρα: Πάνω από 200 μαθητές σε καραντίνα – Ζητούν τεστ οι σχολικές κοινότητες

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα κορονοιού σε σχολεία της Πάτρας τις τελευταίες ημέρες, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

Τούτο είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε καραντίνα περισσότεροι από 200 μαθητές που ήταν σε σχολεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα.

Το πρόβλημα είναι πως τόσο για τους ίδιους τους μαθητές , αλλά και τις οικογένειές τους, υπάρχει μια αναστάτωση καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία δεν προβλέπουν τεστ και παρατείνεται έτσι η αγωνία αυτών των ανθρώπων.

Γεγονός είναι πως στα σχολεία δεν πάνε και τόσο καλά τα πράγματα, αλλά οι ιθύνοντες δεν εννοούν να βελτιώσουν τα πρωτόκολλα, όπως ζήτησε πριν λίγες ο δήμαρχος Κ.Πελετίδης.

Περιμένουμε να γίνει δυσκολότερη η κατάσταση όσο οι αρμόδιοι επιμένουν να μην υιοθετούν λογικές λύσεις όπως, τέστ σε όλη την τάξη όπου παρουσιάζεται κρούσμα καθώς και των άμεσων επαφών του ασθενούς.

Επίσης, η λύση που πρότεινε ο δήμος Πατρέων για ολιγομελή τμήματα με τη χρησιμοποίηση δεκάδων κενών αιθουσών που έχουν βρεθεί και θα ελαχιστοποιούσε τον κίνδυνο της μετάδοσης του ιού, δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα υπάρχει και νέα εστία μετάδοσης του κορονοιού καθώς εντοπίστηκαν 8 νέα κρούσματα στο Πανεπιστήμιο.

Σχετικά Άρθρα

Δυτική Αχαΐα: Rapid test στους δημοτικούς υπαλλήλους

newsroom

Καλάβρυτα: Η παλαιά Βυσωκά γιόρτασε!

newsroom

Αχαΐα: 48 ώρες απαγόρευση τη νύχτα με μάσκα παντού και μετά όλα στο… κίτρινο

newsroom

Με κορωνοϊό ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος αν και είχε εμβολιαστεί πλήρως – Επίσημη ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ

newsroom

Αίγιο: Είσοδος σε «νεκρή» πόλη – Παρέμβαση στην Περιφέρεια για τα σκοτάδια

newsroom

Νίκος Νικολόπουλος: Χαλαρά για ουζάκι στην Κάτω Αχαϊα

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα