Αχαΐα Οικονομία

Πάτρα: Παναχαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εμπόρων στην Πλατεία Γεωργίου στίς 6:μμ

Πάτρα: Παναχαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εμπόρων
Πάτρα: Παναχαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εμπόρων στην Πλατεία Γεωργίου στίς 6:μμ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα στις 6μμ στην πλ. Γεωργίου οι έμποροι του νομού , με την συμπεράσταση και φορέων της περιοχής, κατά της απόφασης να μείνουν κλειστά τα καταστήματά τους.

Εξάλλου, σε κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

Ο εμπορικός κόσμος αλλά και όλοι οι πολίτες στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας νιώθουν οργισμένοι για τον εμπαιγμό και την αδικία που υφίστανται μετά και την οριστική απόφαση της κυβέρνησης να μην ανοίξουν τα καταστήματά μας.

Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με την εξαγγελία της ελεημοσύνης των 1.000 Ευρώ για την συντριπτική πλειοψηφία εφ’ όσον μείνουν κλειστά τα καταστήματα για όλον τον Απρίλιο! Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε υπεύθυνοι επαγγελματίες και πολίτες που ζητάμε δικαιοσύνη.

¨Όταν πλέον είναι κοινή παραδοχή το αυτονόητο ότι οι μικρές επιχειρήσεις που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού, είναι ακατανόητη η επιμονή στην οικονομική καταστροφή και αφανισμό τους στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ιδιαίτερα η περιοχή μας έχει δεχθεί σφοδρό οικονομικό πλήγμα με την απώλεια 2 Καρναβαλιών, μη λειτουργία Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, «λειτουργία» Πανεπιστημίου κλπ. χωρίς να υπάρξει καμία στήριξη.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αχαΐας και οι φορείς των Πατρών και της Αχαΐας που συμμετείχαν σε ευρεία σύσκεψη την Δευτέρα 5/4/2021 συναποφάσισαν να ενώσουν την φωνή τους, να συντονίσουν τις δράσεις και να απαιτήσουν :

Ενίσχυση του ΕΣΥ και άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Θώρακος καθώς και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή.

Οριζόντια ενίσχυση με 5.000 Ευρώ των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων όπως πρότειναν οι 3 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας) κατά το πρότυπο της ενίσχυσης που δόθηκε στην Δυτική Αττική (Μάνδρα – Ασπρόπυργο)

Αποζημίωση βάσει των τιμολογίων αγορά για τις προετοιμασίες και τα αδιάθετα προϊόντα λόγω του υποχρεωτικών lock down.

Καλούμε την Τετάρτη 7/4/2021 στις 6:00 μ.μ. Παναχαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Γεωργίου τηρουμένων των αποστάσεων και όλων των υγειονομικών μέτρων.

Αν την Τετάρτη 7/4 δεν υπάρξει αλλαγή αποφάσεων από την επιτροπή λοιμωξιολόγων και την κυβέρνηση θα μεταβούμε την Πέμπτη με αντιπροσωπεία στο Μαξίμου όπου θα καταθέσουμε υπόμνημά των αιτημάτων μας και από την επόμενη ημέρα θα ανοίξουμε τα καταστήματά μας με την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Ομοσπονδία .Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδας,, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ)

Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών

Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας

Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας

Εμπορικός & Επαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Δήμου Δύμης

Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων «Αζάνες» .

Σχετικά Άρθρα

Νοσοκομείο Ρίου: Και δεύτερο κρούσμα κορονοϊού – Μεταφέρθηκε από τη Ζάκυνθο

newsroom

Νοσοκομείο Ρίου: Κοινή δήλωση των μελών του Δ.Σ. για τις καταγγελίες περί ΕΔΕ

newsroom

«Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»: Δείτε τι αλλάζει

achaiavoice

Bank of America: Ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 9,1%

achaiavoice

Στουρνάρας: Το εμβόλιο δημιουργεί προσδοκίες για ανάπτυξη

achaiavoice

Πατρών – Πύργου: Μπαίνουν διόδια – Εκκρεμούν ακόμα δύο εγκρίσεις από ΕΕ για να μπουν οι μπουλντόζες

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα