Αχαΐα

Πάτρα: Οι φοιτητικοί συλλόγοι του νομού στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη

φοιτητικοί συλλόγοι
Πάτρα: Οι φοιτητικοί συλλόγοι του νομού στο πλευρό του Βασίλη Δημάκη

Φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο Βασίλη Δημάκη σήμερα το απόγευμα στην την Πλατεία Γεωργίου.

“Ο εμπαιγμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής προς τον φοιτητή του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Βασίλη Δημάκη, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Μέχρι και σήμερα, ο συνάδελφος μας δεν έχει πρόσβαση στα βιβλία του, ούτε σε κάποιον υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ ώστε να μπορέσει να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις που του δόθηκαν.

Το Σάββατο 23/5 ήταν η ημερομηνία λήξης της υποτιθέμενης καραντίνας στην οποία βρίσκονταν λόγω της μεταγωγής του.

Όλο αυτό το διάστημα δεν πληρούνταν κανένας από τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, δείχνοντας με τον πιο άμεσο τρόπο πως η «καραντίνα» ήταν στην πραγματικότητα ένα πρόσχημα ώστε ο συνάδελφος μας να μην επιστρέψει στο γενικό πληθυσμό, μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενους του.

Το Σάββατο 23/5 λοιπόν, δεν υπήρξε απολύτως καμία κίνηση επιστροφής του Δημάκη στο κελί του, ούτε φυσικά του δόθηκε ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για να ξεκινήσει -έστω καθυστερημένα- να παρακολουθεί τις διαλέξεις.

Έτσι, ο Βασίλης Δημάκης κατέφυγε ξανά στο μόνο όπλο που έχει απέναντι στην εκδικητικότητα -σε σημείο βασανισμού πλέον- του λεγόμενου σωφρονιστικού συστήματος: ανακοίνωσε εκ νέου απεργία πείνας και δίψας, με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση και τη ζωή του να κινδυνεύει.

Η επίσημη απάντηση από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν «να περιμένει να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή μεταγωγών στο τέλος της εβδομάδας»(!) όταν, δηλαδή, θα έχουν τελειώσει και οι τελευταίες ηλεκτρονικές παραδόσεις πριν την εξεταστική.

Φυσικά η γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής απέφυγε να αναφέρει πως η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών παρακάμφθηκε πλήρως όταν αποφασίστηκε η παράνομη μεταγωγή του Βασίλη Δημάκη στα Γρεβενά.

Απέφυγε επίσης κάθε αναφορά στο γεγονός πως δεν έχει δοθεί πρόσβαση στις διαλέξεις στον Δημάκη.

Απέναντι στη περιφρόνηση και τον εμπαιγμό που δείχνουν οι αρχές προς τον συνάδελφο μας, εμείς οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα αυτονόητα.

– Ο Βασίλης Δημάκης ανήκει στο Πολιτικό

– Όχι στην εκδικητική μεταχείριση του Βασίλη Δημάκη

-Να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα του. Άμεση επιστροφή στο γενικό πληθυσμό και παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού ώστε να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές διαλέξεις.

Φοιτητικοί Σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς στηρίζουμε τον αγώνα του Βασίλη Δημάκη.

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !

“αναφέρει η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Βιολογικού, Φιλολογίας

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Πού θα γίνουν σήμερα τα δωρεάν rapid test για τον κορονοϊό

newsroom

Μάνος Δασκαλάκης: Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Βίντεο

achaiavoice

Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη στην Πάτρα

newsroom

Πάτρα: Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ο 6χρονος που τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ -Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο-6 συλλήψεις

achaiavoice

Πάτρα: Σε κλοιό νέων μέτρων από σήμερα -150 ευρώ πρόστιμο σε όποιον κυκλοφορεί χωρίς μάσκα

newsroom

Αιγιάλεια: Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν φοίτηση στους Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ – Έως την Τετάρτη

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα