Αχαΐα Οικονομία

Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

Εμπορικός Σύλλογος
Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος για τις σχεδιαζόμενες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας:

Το τελευταίο διάστημα με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχή επανέρχονται στο προσκήνιο σημαντικές  αποφάσεις – παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης με αναπλάσεις, πεζοδρομήσεις, αντιδρομήσεις, αλλαγές στα πλάτη οδοστρωμάτων, αισθητικές αναβαθμίσεις κλπ.

Θέλουμε να επισημάνουμε όπως και στο παρελθόν πως όλες αυτές οι παρεμβάσεις που θα έχουν άμεσες και μακροχρόνιες επιπτώσεις τόσο στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στην οικονομική ζωή της πόλης πρέπει να είναι μέρος συνολικού σύγχρονου  και εμπεριστατωμένου επιστημονικά σχεδίου για το μέλλον της πόλης μας.

Πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις προτάσεις και θέσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πόλης και να συσταθεί η από το νόμο προβλεπόμενη Επιτροπή Διαβούλευσης της πόλης.

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η άποψη των άμεσα ενδιαφερομένων όπως οι κάτοικοι των περιοχών των παρεμβάσεων καθώς και η φυσιογνωμία της περιοχής (κατοικίες, επαγγελματική χρήση, θέσεις στάθμευσης κ.λπ.).

Απόψεις και θέσεις που δεν θα είναι αποτέλεσμα τοπικιστικού «σωβινισμού» αλλά γνώσης των ιδιαιτεροτήτων και προβλημάτων κάθε περιοχής.

Σχετικά με την σχεδιαζόμενη πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος είναι σημαντικό να διατηρηθεί με μέτρα και παρεμβάσεις ο εμπορικός χαρακτήρας της οδού και των κάθετών της και εν γένει η ισορροπία στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Θα πρέπει να αποφευχθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που παρατηρήθηκαν με την πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου που μετατράπηκε από εμπορικός δρόμος σε οδό κυρίως εστίασης, με εκτίναξη των ενοικίων και συμβολή στην «ερήμωση» άλλων κεντρικών οδών.

Τέλος με την επικείμενη επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης που με χαρά χαιρετίζουμε, θα πρέπει από την Δημοτική μας Αρχή να ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε η αναγκαία επέκταση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων των συναδέλφων της εστίασης να παραμένει στην προβολή των καταστημάτων τους και να μην επεκτείνεται εις βάρος των προσόψεων και της ελεύθερης πρόσβασης των γειτονικών εμπορικών καταστημάτων.

Σχετικά Άρθρα

Καταλήψεις σε σχολεία της Αιγιάλειας – Τι ζητούν οι μαθητές

newsroom

ΟΑΕΔ: Συνολικά 1.171.617 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο του 2021

achaiavoice

Πάτρα: Επεισόδια σε ΕΠΑΛ-Ξύλο και καπνογόνα για μια…κοπέλα

achaiavoice

Πάτρα: Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία

newsroom

Κορωνοϊός: 12.518 νέα κρούσματα, 264 Αχαΐα, 259 Αιτ/νία, 153 Ηλεία – 50 θάνατοι, 361 διασωληνωμένοι

achaiavoice

Βρούτσης: Τον Ιούλιο δύο προγράμματα στήριξης για 12.000 ανέργους

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα