Αυτοδιοίκηση Αχαΐα

Πάτρα: Νέα αντιπαράθεση Δήμου – αντιπολίτευσης για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς

Πάτρα
Πάτρα: Νέα αντιπαράθεση Δήμου – αντιπολίτευσης για τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς

Νέα αντιπαράθεση προκλήθηκε χθες πάνω στην προσπάθεια υπαλλήλων της κοινωφελούς να μονιμοποιηθούν, καθώς η δημοτική αρχή βρέθηκε βαλλόμενη από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και αντέδρασε σε υψηλούς τόνους.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Η αρχή έγινε όταν η παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!- Γρηγόρης Αλεξόπουλος» ανακοίνωσε ότι βρέθηκε συμπαραστάθηκε στους συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Πατρέων, διά του εκπροσώπου της, δημοτικού συμβούλου Θανάση Αθανασόπουλου, προκειμένου να στηρίξει το αίτημα της παραμονής στην εργασία τους.

Η παράταξη σχολίασε την απουσία της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη.

«Πώς άραγε συνάδει η ανατροπή των αντιεργατικών και αντιλαϊκών νόμων την οποία επικαλείται ο κ. Πελετίδης με τη μη φυσική παρουσία του δημάρχου στις δικαστικές αίθουσες και στις μάχες που δίνονται σε αυτά τα πεδία.

Πέραν της ηθικής και πολιτικής υποχρέωσης για στήριξη των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, υπάρχει και το νομικό προηγούμενο της δικαίωσης εργαζομένων του ίδιου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας οι οποίοι δικαιώθηκαν μετά από την επιμονή μας και την ορθή νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.
Δυστυχώς η Λαϊκή Συσπείρωση φάσκει και αντιφάσκει».

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ

Συμπαράσταση δήλωσε και η ΩΡΑ Πατρών, με τον επικεφαλής Γιώργο Ρώρο με τον συντονιστή Δημήτρη Παπαδόπουλο που επίσης βρέθηκαν στην κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ομάδας 217 εργαζόμενων της κοινωφελούς.

Όπως δήλωσε: Η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη όχι μόνο ήτανε απούσα αλλά κατέθεσε πρόταση να μην παρατεθεί η παραμονή των εργαζομένων. Καλούμε τη δημοτική αρχή άμεσα να συγκαλέσει την Οικονομική Επιτροπή για το συγκεκριμένο ζήτημα, να εκδώσει απόφαση στήριξης στους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην αναμόρφωση του προϋπολογισμό που απαιτείται»

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η δημοτική αρχή αντέδρασε καυστικά: «Προσπαθούν με άθλιο πολιτικά τρόπο και μπόλικη υποκρισία, να στρέψουν μια ομάδα εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, ενάντια στη δημοτική αρχή που είναι ο μόνος σύμμαχός τους.

Βγάζουν «λάδι» την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο -που ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ- και το οποίο ανακυκλώνει την ανεργία και τους ανέργους, με προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης, λίγων μηνών.

Πού ήταν κρυμμένοι όλο αυτό το διάστημα, αυτοί που σήμερα εμφανίζονται ως φίλοι τάχα των εργαζομένων;

Με την πολιτική κουτοπονηριά που τους διακρίνει, γνωρίζοντας ότι ο Δήμος δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να καλύπτει τη μισθοδοσία τους, επιδιώκουν, η δημοτική αρχή να μην μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους.

Πράγμα που δεν θα το επιτρέψουμε.

Η δημοτική αρχή αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Διεκδικεί να δοθεί παράταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Να καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ και την κυβέρνηση, οι μισθοί των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή δεν θα καταστεί όμηρος των δικηγορικών γραφείων.

Δεν θα επιτρέψει να υπάρξει έστω και ένας εργαζόμενος, χωρίς να πληρωθεί. Θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα χωρίς να χαρατσώσει τον λαό!».

 

Σχετικά Άρθρα

Αχαΐα: Κυκλώνας καταλήψεων – Πάνω από 55 σχολεία σε σύνολο 115 είναι σε κατάληψη

newsroom

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία: Καταστράφηκαν 140.000 στρέμματα γης – Το 70% ήταν καλλιεργήσιμες εκτάσεις

achaiavoice

Διονύσης Πλέσσας: Προσυπογράφουμε την απάντηση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών στις δημοσιεύσεις του κ. Ρώρου

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Σε ποιες παραλίες θα μπούν καντίνες

newsroom

Αλεξόπουλος: Το Καρναβάλι δεν μπορεί να περιμένει – Ευρεία διαβούλευση για το 2022

newsroom

Πάτρα: Κλειστά 5 ξενοδοχεία

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα