Αχαΐα

Πάτρα: Μουσική διαμαρτυρία σήμερα στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα: Μουσική διαμαρτυρία σήμερα στην πλατεία Γεωργίου

To Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Νοτιοδυτικής Ελλάδος σε ανακοίνωσή του για τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την στήριξη του Πολιτισμού, αναφέρει:

“Μετά τα πολυδιαφημισμένα, αλλά εξαιρετικά ανεπαρκή κι ελλειμματικά «Μέτρα Στήριξης του Πολιτισμού και των εργαζομένων του» που ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην περιβόητη συνέντευξη Τύπου της 7 ης Μαΐου, το αίτημα για πλήρη στήριξη των εργαζομένων στον χώρο αλλά και ισχυρού, συνολικού σχεδίου για τον Πολιτισμό, παραμένει απολύτως ενεργό.

Απαιτεί, δηλαδή, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και κλιμάκωση του κοινού αγώνα μας.

Η 21 η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, αποτελεί μία, ιδανική στον συμβολισμό της, ημέρα για να «θυμίσουμε» στην Κυβέρνηση και στην Υπουργό Πολιτισμού, πόσοι χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο παραμένουν ακόμα και τώρα «αόρατοι» για εκείνους.

Ύστερα από διοικητικό συμβούλιο που έγινε σήμερα στις 6 το απόγευμα στο γραφείο του σωματείου μας , πάρθηκε ομοφώνα η εξής απόφαση.

Την Πέμπτη 21/5 και ώρα 8 το απόγευμα το σωματείο μας θα πραγματοποιήσει ,εκδήλωση διαμαρτυρίας . Ταυτόχρονα θα γίνεται κάτι αντίστοιχο σε όλες της μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από τα σωματεία του πολιτισμού Π.ΜΣ – Σ.ΕΗ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΤΗΤΗΣ –ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ , σε ΠΑΤΡΑ –ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΡΗΤΗ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τα όργανα τους και μη , όλους τους ανθρώπους της τέχνης , (ηθοποιοί , χορευτές , ηχητικοί , ζωγράφοι κλπ) αλλά και όλο το κόσμο που είναι φίλος της κάθε μορφής τέχνης να πορευτεί μαζί μας την πέμπτη το απόγευμα στις 21/5 στην πλατεία Γεωργίου .

Είμαστε πολλοί, είμαστε εργαζόμενοι και απαιτούμε τα αυτονόητα .

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ

• Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους μουσικούς και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

• Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
• Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.

• Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).

• Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.

Ο Πολιτισμός, που δεν είναι συνυφασμένος μόνο με το παρελθόν αλλά και με το παρόν αυτής της χώρας, δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που υπάρχει, εμπνέεται και προχωρά καθημερινά επειδή χιλιάδες άνθρωποι τον «αιμοδοτούν» με το ταλέντο, τη δουλειά και την αφοσίωσή τους.

Αυτοί οι άνθρωποι ζητούν το αυτονόητο .

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!”

Σχετικά Άρθρα

Αχαΐα: Προσφορά αγαθών και επιταγής Εμπόρων στο ΕΚΑΜΕ/ΑΜΕΑ Αιγίου

newsroom

Γεώργιος Βαγενάς πρόεδρος Ο.Ε.ΕΣ.Π.: Κλειστά καταστήματα, κλειστές επιχειρήσεις… έως πότε;

newsroom

Αχαΐα: Αίγιο και Δυτική Αχαΐα «πρωταθλητές» σε “παραβάσεις” στους ελέγχους της ΕΛΑΣ

newsroom

Πάτρα: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας – Ζητούν νυχτερινά και αργίες

newsroom

1.176 νέα κρούσματα: 81 Αχαϊα, 18 Αιτ/νία, 10 Ηλεία -553 Αττική -30 θάνατοι

achaiavoice

ΠΑΤΡΑ: Μητσιάς και Καραμπέτη δίνουν ένα… μουσικό ραντεβού στο Φρούριο Ρίου!

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα