Αχαΐα Τουρισμός

Πάτρα: Με… μηδενική ζήτηση η επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία 12 μηνης λειτουργίας

ξενοδοχεία
Πάτρα: Με… μηδενική ζήτηση η επανεκκίνηση της σεζόν για τα ξενοδοχεία 12 μηνης λειτουργίας

 Η πλήρης απουσία ζήτησης για δωμάτια, σε συνδυασμό με την καθυστερημένη ενημέρωση του κλάδου, για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του κορωνοϊού, ώθησαν τις περισσότερες επιχειρήσεις να παραμείνουν σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, αφού το κόστος επανεκκίνησης ήταν μεγαλύτερο από τα προσδοκώμενα έσοδα.
Τα μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Porto Rio, το Smart Hotel, το Achaia Beach, το Moxi Hotel, το Patra Palace, το Poseidon Palace στα Καμίνια, κ.ά. παρέμειναν χθες κλειστά, με τις διοικήσεις τους, να μην έχουν ακόμα καταλήξει πότε θα ξεκινήσουν πάλι τη λειτουργία τους.
Οι κρατήσεις δωματίων είναι ανύπαρκτες ή περιορίζονται στα δάκτυλα του ενός χεριού και όπως είναι φυσικό, οι επιχειρήσεις του κλάδου συνεχίζουν να μετρούν ζημιές, σε μια καταστροφική περίοδο, που ξεκίνησε με την ακύρωση του καρναβαλιού και αν συνεχιστεί για πολύ ακόμα, θα αποτελειώσει τον κλάδο.
Στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο ΦΕΚ και εξειδικεύει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας των ξενοδοχείων, ξεχωρίζει η θέσπιση του Σήματος
Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» και το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων.
Γίνεται επίσης εκτενής αναφορά στη χρήση μέσων προστασίας και υγιεινής εκ μέρους του προσωπικού, στα βασικά μέτρα υγιεινής, την χρήση αντισηπτικών, την αποφυγή χειραψιών, την τήρηση σωματικών αποστάσεων, κ.ά.
Η διαχείριση ύποπτου κρούσματος COVID-19, θα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης για τις διοικήσεις των ξενοδοχείων, τα οποία θα πρέπει να λάβουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης και να διατηρούν συνεργαζόμενους γιατρούς.
Το σερβίρισμα στον μπουφέ θα πραγματοποιείται με όρους αποστείρωσης, ενώ περιορισμοί θα ισχύουν ως προς την χρήση της εξωτερικής πισίνας, του μπάρ και του εξοπλισμού παραλίας.

Σχετικά Άρθρα

Κατσανιώτης: «Ο Μητσοτάκης δεν είναι Τσίπρας, δεν κάνει πειραματισμούς»

newsroom

Αίγιο: Είσοδος σε «νεκρή» πόλη – Παρέμβαση στην Περιφέρεια για τα σκοτάδια

newsroom

Πάτρα: Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test

newsroom

Πάτρα: Σιδηρόπουλος – ΣΥΡΙΖΑ: « Αν ήμασταν ακόμα κυβέρνηση θα προχωρούσε»

newsroom

ΠΑΤΡΑ: Μητσιάς και Καραμπέτη δίνουν ένα… μουσικό ραντεβού στο Φρούριο Ρίου!

newsroom

Διανομή Σχολικών Σάκων-Ειδών από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα