Αχαΐα

Πάτρα: Εργασίες καθαρισμού, αποψίλωσης χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους

Πάτρα: Εργασίες καθαρισμού, αποψίλωσης χόρτων στους κοινόχρηστους χώρους

Σε εργασίες καθαρισμού, αποψίλωσης χόρτων και διατήρησης της καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους της Πάτρας, προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου.
Από την Αντιδημαρχία Πρασίνου αναφέρονται τα εξής:

Οι εργαζόμενοι του τμήματος Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, παρά την μεγάλη έλλειψη μονίμου προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης της αντικατάστασης όσων εργαζομένων αποχωρούν λόγω των μνημονίων, αλλά και την πολύμηνη καθυστέρηση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου του προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας για πρόσληψη εργαζομένων ορισμένου χρόνου, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον καθαρισμό των εκατοντάδων κοινοχρήστων χώρων και την αποψίλωση των χόρτων σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Τμήματος Πρασίνου μετά το πέρας της κλαδευτικής περιόδου από τα τέλη Μαρτίου με αυτοθυσία προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους. Με στοιχεία της 7ης Μαΐου προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης των παρακάτω χώρων: 154 πλατειών, 125 κοινοχρήστων χώρων, 31 παιδικών χαρών, 6 αθλητικών κέντρων, 10 παραλιακών ζωνών, των πάρκων του Δήμου μας (Νότιο Πάρκο, Κόκκινο Μύλο, Αγυιά) καθώς και δεκάδων παρτεριών – νησίδων.

Έχει παρατηρηθεί δυστυχώς το φαινόμενο μετά τη χρήση από τους συνδημότες μας των εν λόγω κοινοχρήστων χώρων (πλατείες , σκάλες, πάρκα, παραλίες κλπ), οι χώροι αυτοί να κατακλύζονται από σκουπίδια (κύπελλα καφέ, μπουκαλάκια νερού, σακουλάκια τροφίμων κλπ) .

Ο Δήμος μας απευθύνει έκκληση στους συνδημότες μας που χρησιμοποιούν για την αναψυχή τους κοινόχρηστους χώρους να συμβάλλουν στην προσπάθεια διατήρησης της καθαριότητας στους χώρους αυτούς. Να τοποθετούν τα σκουπίδια που απομένουν μετά την κατανάλωση (αναψυκτικών, καφέδων, τροφίμων κλπ) στους χώρους εναπόθεσης τους (καλαθάκια, κάδους κλπ) ώστε να παραμένει ο χώρος καθαρός.

Επίσης, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που προχωρούν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους όπως και στην αποψίλωση χόρτων να φροντίζουν για την απομάκρυνση και την μεταφορά τους ειδικά των εύφλεκτων υλικών με δικά τους μέσα στο χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (Ξερόλακα) και να μην τα εναποθέτουν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια για να διατηρείται η υγιεινή της συγκεκριμένης περιοχής και να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σχετικά Άρθρα

Σύλληψη άντρα για ληστεία στο Αίγιο

newsroom

Κ.Φαρσαλινός για 3η δόση: Δεν υπάρχει επέκταση άδειας από τον ΕΟΦ – Παρουσιάζουν τη μη-υποχρεωτικότητα ως «δώρο»!

achaiavoice

Κομμωτές Αχαΐας: “Να ανοίξουν τώρα τα κομμωτήρια” – Επιστολή στα υπουργεία και την Περιφέρεια

newsroom

Πάτρα – Νοσοκομείο Ρίου: Συνεχείς έλεγχοι στο προσωπικό μετά την επιστροφή τους από τις άδειες

newsroom

Αχαΐα: Που θα γίνουν την Δευτέρα τα δωρεάν rapid test

newsroom

ΕΠΣ Αχαΐας: Επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες στα πρωταθλήματα – Στην Γ΄Εθνική ο Παναιγιάλειος

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα