Αυτοδιοίκηση

Πάτρα: Επίθεση κατοίκων σε Πελετίδη για τη μη αντιδρόμηση Κορίνθου και Κανακάρη

Πάτρα: Επίθεση κατοίκων σε Πελετίδη για τη μη αντιδρόμηση Κορίνθου και Κανακάρη

Η Συντονιστική επιτροπή των κατοίκων για την μη αντιδρόμηση των οδών Κορίνθου και Κανακάρη θεώρησε σωστό αυτό το χρονικό διάστημα, με την υγειονομική κρίση σε έξαρση, να μην δημιουργήσει επιπλέον θέματα για τις αρχές της πόλης και να τις αφήσει να ανταπεξέλθουν στις τρομακτικές ανάγκες που δημιουργήθηκαν και σε όσες θα δημιουργηθούν πανθομολογούμενα τώρα σε οικονομικό επίπεδο. Τα οικονομικά δεδομένα τής πόλης μας είναι γνωστά και βεβιασμένες ενέργειες όπως η αντιδρόμηση των Κορίνθου και Κανακάρη είναι δεδομένο πώς όχι απλά δεν θα βοηθήσουν την λύση των θεμάτων αλλά αντιθέτως θα περιπλέξουν την κατάσταση εις βάρος μικρών επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών και θα παραμείνει συνεχώς αναπάντητο, μεταξύ των πολλών άλλων, το ερώτημα «ποιους επιτέλους θα ωφελήσει η αντιδρόμηση».

Γίνεται συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα δεσμεύσει το μέλλον τής πόλης εν μέσω πανδημίας χωρίς δυνατότητα πρόσβασης και παρέμβασης από πολίτες και φορείς;

Η Δημοτική αρχή υποσχέθηκε και προκήρυξε μελέτες. Ακόμα ούτε εμείς τίς είδαμε, ούτε οι ενδιαφερόμενοι φορείς ούτε κανένας πολίτης αυτής της πόλης.Τονίζουμε εμφατικά μια ακόμα φορά ότι δεν είμαστε αντίθετοι ούτε στο έργο της διάνοιξης , ούτε σε πεζοδρομήσεις ούτε σε κάθε έργο που θα ωφελήσει την πόλη μας. Απαιτούμε όμως να γίνουν ολοκληρωμένοι σύγχρονοι σχεδιασμοί και όχι αποσπασματικές μελέτες. Κανένας δεν παραδέχεται ότι η Διάνοιξη τής Κανακάρη ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ όπως είχε σχεδιαστεί και είναι ένα έργο ελλειμματικό και με πολλές αστοχίες και γίνεται προσπάθεια πλαγίως μέσω των πεζοδρομήσεων να γίνουν αντιδρομήσεις εκβιαστικά και να προσπαθούμε εκ των υστέρων να βρούμε λύσεις.

Ζητάμε

Πρώτιστα να αναβληθεί κάθε συζήτηση και απόφαση στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο για το Θέμα των Πεζοδρομήσεων,
πριν ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και έως ότου επανέλθει μια κανονικότητα στη ζωή τής πόλης και είναι σε θέση όλοι να ασχοληθούν σοβαρά και να μην είναι απασχολημένοι με θέματα επιβίωσης μετά την υγειονομική κρίση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε.

Προχωράτε σε πεζοδρομήσεις. Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία; Πού είναι η μελέτη; Αντικρουόμενα πράγματα ακούμε. Θα κατέβουν Κολοκοτρώνη και δεξιά Μαιζώνος; Θα διασταυρώνονται όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες λεωφορειακές γραμμές στην διασταύρωση Κολοκοτρώνη και Κορίνθου; Γίνεται πεζοδρόμηση της Μαιζώνος μέχρι Αράτου; Άρα τα λεωφορεία που θα πάνε; Θα χρησιμοποιούν την Άρατου;
Ανακοινώσατε στους περιοίκους της Κανακάρη από Αστιγγος μέχρι Φιλελλήνων την πρόθεση να υψώσετε τον δρόμο. Δεν εξηγήσατε για ποιο σκοπό. Έκαναν ένσταση και αυτοί και εμείς. Κανένας δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση.
Θεωρητικά για να λειτουργήσει η πόλη σωστά πρέπει να εξαλειφθεί το πρόβλημα του διπλοπαρκαρίσματος. Το πρόβλημα του Παρκινγκ. Τα θέματα ασφαλείας και του συνόλου τής πόλης αλλά και των περιοίκων. Η ασφάλεια των μαθητών των σχολείων. Το θέμα τής κίνησης ΑΜΕΑ στα στενά και ακατάλληλα πεζοδρόμια. Τα περιβαλλοντικά θέματα. Τα θέματα εκτάκτων αναγκών και να σάς θυμίσουμε επ αυτού ένα απλό παράδειγμα από τίς Θέσεις του ΤΕΕ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ που μεταξύ των άλλων έλεγε:
«Με δεδομένη την γεωμετρία της οδού Κανακάρη κατά μήκος της, ειδικότερα στα σημεία αυτά όπου παρουσιάζεται στένωση αυτής θα πρέπει να υπάρχει εκ των προτέρων στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό εναλλακτικός τρόπος άμεσης διευθέτησης της κυκλοφορίας της οδού όταν δεν θα είναι δυνατόν να διεξάγεται ομαλώς από αυτήν λόγω παρακώλυσης συγκοινωνίας λόγω έκτακτου γεγονότος (π.χ. βλάβης στις υποδομές υπό της οδού, πυρκαγιά, κ.ο.κ.)»
Τι έχει γίνει για όλα αυτά; Θυμόμαστε την συμμετοχή της Δημοτικής αρχής στις κινητοποιήσεις των κατοίκων των Ταμπαχάνων για τον εκεί κόμβο που ήταν έργο τής περιφέρειας και ζητάμε αντίστοιχη προσοχή.

Για την Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων των οδών Κανακάρη & Κορίνθου
1) Δημήτριος Δημητρόπουλος τ. Νικ.
2) Κων/νος Πλέσσας
3) Φώτης Δημητρόπουλος τ. Ιωαν.
4) Καραντζής Ιωάννης
5) Μαρία Γούβη.
6) Ανδρέας Σαββόπουλος
7) Βάσω Καλιακούδα

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Πάτρας: Οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης στα σχολεία, συνεχίζονται και Σαββατοκύριακα

newsroom

Πάτρα: Οργή από τη Δημοτική Αρχή για Καραμανλή – Έτοιμη για κινητοποιήσεις

newsroom

Νίκος Νικολόπουλος: “Σιγή ιχθύος” από τον Δήμαρχο για τον αμίαντο στις εργατικές κατοικίες

newsroom

Θεοδωρικάκος: Επιχορήγηση 6,2 εκατ. ευρώ στους δήμους για μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

newsroom

Κτηματολόγιο: Παράταση της Ανάρτησης στο Δήμο Αιγιαλείας

newsroom

Καλάβρυτα, Αθ. Παπαδόπουλος για το ολοκαύτωμα της Καντάνου: Υποχρέωση μας να θυμόμαστε την αυταπάρνηση εκείνων που αφιερώθηκαν στα υψηλότερα ιδανικά

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα