Αχαΐα

Πάτρα: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους εμπρησμούς αυτοκινήτων

Πάτρα
Πάτρα: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους εμπρησμούς αυτοκινήτων

Κοινός παρονομαστής των εμπρησμών τριών ΙΧ αυτοκινήτων, ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών,

Τα «χτυπήματα» έγιναν ξημερώματα και για την πυρπόληση τους χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της διαβροχής με εύφλεκτο υλικό. Εκτός από τις ομοιότητες, οι υποθέσεις παρουσιάζουν και βασικές διαφορές.

Στην περίπτωση του εμπρησμού οχήματος επιχειρηματία στην Κανακάρη ο τρόπος που ενήργησαν οι δράστες σε συνδυασμό με την πρόκληση της φωτιάς και πως αυτό κάηκε – υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές – δείχνει επαγγελματισμό.

Γνώριζαν πολύ καλά το τι θα έπρεπε να πράξουν, ώστε να «λαμπαδιάσει» το αυτοκίνητο έχοντας στόχο την ολοκληρωτική του καταστροφή.

Οπως αποκαλύπτει η «Π», οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί σε βίντεο κάμερας ασφαλείας. Πρόκειται για δυο κρανοφόρους που επιβαίνουν σε δίκυκλο.

Γρίφος ωστόσο, παραμένει το κίνητρο της επίθεσης της περασμένης Δευτέρας, καθώς ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές.

Το δεύτερο περιστατικό – Ομήρου και Αρόης – που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς αυτοκίνητο λίγες ώρες μετά το συμβάν της Κανακάρη, εκτιμάται από τις αρχές πως είναι ενέργεια ερασιτεχνών.

Και σε αυτή την περίπτωση εκείνο που προβληματίζει είναι ότι υπήρξε πυρπόληση, χωρίς ο κάτοχος του να έχει προηγούμενα ή δεχθεί απειλές.

Διαφορετική ως προς τη διερεύνηση των αιτίων, είναι η περίπτωση της καύσης ΙΧ στη συμβολή των οδών Παναχαϊκού και Κορυτσάς την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο της εκδίκησης, λόγω διαφορών.

Οι δράστες περιέλουσαν το όχημα με εύφλεκτο υλικό και μάλιστα, άφησαν τα τρία μπουκαλάκια πάνω – στον ουρανό – στο αυτοκίνητο. Κίνηση που χαρακτηρίζεται, ως ερασιτεχνική.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι οι αρχές βρίσκονται μπροστά σε μια νέα περίπτωση πυρπολητή οχημάτων, κατά το πρότυπο του εμπρηστή δικύκλων που είχε απασχολήσει πριν από περίπου ένα χρόνο.

 

από το pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

Τρέλα: Απαγορεύουν την μουσική στην εστίαση γιατί μεταδίδει τον… ιό!!

achaiavoice

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων Αχαΐας- Ηλείας: Πορεία σήμερα με τα οχήματά τους στην Περιφέρεια

newsroom

Πάτρα: Κλειστά 5 ξενοδοχεία

newsroom

Πάτρα: Ο κορωνοϊός δεν… επέτρεψε σε Ρώσους, Ουκρανούς και άλλους πιστούς, να επισκεφθούν τον Ναό του Αγίου Ανδρέα

newsroom

Πάτρα: Συγκέντρωση και πορεία στις σήμερα 7:30 των εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

newsroom

Αχαΐα: Λουκέτο και τσουχτερό πρόστιμο 15.000 ευρώ σε beach bar – Έστησαν πανηγύρι αγνοώντας τον κορονοϊό!

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα