Πολιτική

Παπαθανάσης: Ανοικτή η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παπαθανάσης: Ανοικτή η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης

Τη διαρκή στήριξη της κυβέρνησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Status FM.

«Δεν θα βρείτε άλλες χώρες στην Ευρώπη που από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα να έχουν δώσει στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, συνολικά 50 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτή η στήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, σημειώνοντας πως τα μέτρα αυτά ανακουφίζουν.

Εκτίμησε ότι η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής θα ανακουφίσει περισσότερα τα νοικοκυριά κατά 85% και κατά 82% τις επιχειρήσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι τα χρήματα αρχικά πήγαν στοχευμένα προς τους οικονομικά ευάλωτους πολίτες αλλά πλέον κινούνται τα μέτρα και οριζόντια. «Πρέπει να είμαστε σοβαροί και προσεκτικοί», τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης και στις κινήσεις της κυβέρνησης για τα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ενέργειας τα οποία σύμφωνα με τη ΡΑΕ ανέρχονται στα 591,45 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ακόμη ότι «εδώ και τρεις ημέρες έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το Ταμείο Ανάκαμψης, όπου μπορούν οι επιχειρήσεις να αιτηθούν και να λάβουν δάνειο με επιτόκιο 0,35 της μονάδας.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν να αιτηθούν κάθε μέγεθος επιχείρησης, να λάβουν δάνειο, και βεβαίως, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι στο επίκεντρο της προσοχής μας, διότι καταρχάς είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας, και στον αναπτυξιακό νόμο δίνουμε ιδιαίτερη μέριμνα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σχετικά Άρθρα

Λοβέρδος: Γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει τα κόμματα για την Τουρκία;

achaiavoice

Επικοινωνία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ με Νίκο Δένδια

achaiavoice

Βουλή: «Πέρασε» με 187 ψήφους το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Απείχαν Παπανδρέου και Καστανίδης

achaiavoice

Πέθανε η πρώην βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου

achaiavoice

Σκρέκας για επιδοτήσεις στην ενέργεια: 39 ευρώ για νοικοκυριά και 65 για επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο

achaiavoice

ΗΠΑ: Σήμερα το τετ α τετ Μπάιντεν – Μητσοτάκη

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα