Αχαΐα

Πανεπιστήμιο Πατρών – Παναγιώτης Μέγας: Θα πάμε το τμήμα ακόμα πιο μπροστά – Τι δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής

Πανεπιστήμιο Πατρών - Παναγιώτης Μέγας
Πανεπιστήμιο Πατρών – Παναγιώτης Μέγας: Θα πάμε το τμήμα ακόμα πιο μπροστά – Τι δήλωσε ο νέος Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής

Με στόχο να προσθέσει καρπούς διάκρισης, αριστείας, έρευνας και προόδου ο καθηγητής και διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Παναγιώτης Μέγας αναλαμβάνει από 1η Σεπτεμβρίου τα καθήκοντα του προέδρου στο ιατρικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Θέση για την οποία τον εξέλεξαν κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία τα μέλη του ιατρικού τμήματος. Συγκεκριμένα;
> Για την εκλογή του προέδρου του τμήματος ψήφισαν 116. Εκ των οποίων καταμετρήθηκαν 4 λευκες ψήφοι, ο Παναγιώτης Μέγας έλαβε 70 ψήφους και ο συνυποψήφιός του καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος έλαβε 42.
> Για τον αναπληρωτή πρόεδρο ψήφισαν 115. Καταμετρήθηκαν 5 ψηφοδέλτια λευκά ενώ ο καθηγητής Γιώργος Αντωνάκης έλαβε 94 ψήφους και αναδείχτηκε στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και ο συνυποψήφιός του καθηγητής Απόστολος Βανταράκης έλαβε 16 ψήφους.
Η θητεία της νέας διοίκησης λήγει στις 31.8.2022 όπως ενημερώνει η εφορευτική επιτροπή των εκλογών την οποία αποτελούσαν οι: Ιωάννης Κ. Ζαρκάδης (πρόεδρος και διαχειριστής) Δημήτριος Αποστολόπουλος και Κωνσταντίνα Νίκα.
ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ
Μιλώντας στην «Π» ο κ. Μέγας ανέφερε: «Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν και όσους δεν με ψήφισαν. Επειδή με τον συνυποψήφιό μου, τον κ. Γώγο έχουμε μία κοινή πορεία πιστεύω ότι επί της ουσίας και οι δύο μαζί θα προχωρήσουμε το ιατρικό μας τμήμα.
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ εκτός από τη σωστή διοίκηση του τμήματος σε συνεργασία με την καινούργια πρυτανική αρχή να πάμε το τμήμα μας μπροστά.
Ήδη έχει πολλές διακρίσεις και μία αξιοσημείωτη πορεία, θα εργαστούμε ώστε αυτό να συνεχιστεί και να πολλαπλασιαστεί στον μέγιστο βαθμό».
Ο κ. Μέγας θα αναλάβει τα ηνία της διοίκησης του Ιατρικού Τμήματος από ένα αξιόλογο μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, τον καθηγητή Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο ο οποίος κατά τη θητεία εργάστηκε συστηματικά για την πρόοδο του Τμήματος.
Ενώ ο κ. Αντωνάκης θα διαδεχτεί τον καθηγητή που διαθέτει επίσης αξιοσημείωτη πορεία, Δημήτριο Αποστολόπουλο.
Η νέα διοίκηση του τμήματος αναλαμβάνει σε μία δύσκολη περίοδο με τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πανδημία.
Επίσης συμπίπτει με τη συνταξιοδότηση κορυφαίων στελεχών του τμήματος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών που μοιραία θα επηρεάσουν τη λειτουργία του προκαλώντας σειρά αλλαγών.
Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα που μας έστειλε ο διακεκριμένος και ιδιαίτερα αγαπητός ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Λαμπίρης ο οποίος γνωρίζει την πορεία του κ. Μέγα από το ξεκίνημά της.
Επί μακρό χρονικό διάστημα υπήρξε ο δάσκαλός του ως καθηγητής και διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΠΓΝΠ την οποία σήμερα διευθύνει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής.
Στο σημείωμα που μας έστειλε ο κ. Λαμπίρης επισημαίνει τα εξής:
«Ο καθηγητής κ. Μέγας το 1985, μόλις είχα επαναπατριστεί, είχε αρχίσει ειδικότητα στο ΚΑΤ ζήτησε και μετατέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα του ορθοπαιδικού.
Στη συνέχεια υπηρέτησε ως επιμελητής στην ιδιαίτερη Πατρίδα μου το Ρέθυμνο. Ακόμα και σήμερα εδώ στο Ρέθυμνο φθάνουν στα αυτιά μου ευγενή σχόλια για το πρόσωπο του.
Επεδίωξε όμως την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία. Διεκδίκησε θέση επιμελητή στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ρίου και ο δρόμος για μια θέση μέλους ΔΕΠ ήταν ανοικτός. Εξάντλησε όλες τις βαθμίδες του Πανεπιστημίου, από λέκτορας μέχρι καθηγητής Α’ βαθμίδας.
Με την εκλογή του σήμερα, στη θέση του πρόεδρου του Ιατρικού Τμήματος, επιθυμώ να του ευχηθώ να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να προσφέρει τις υπηρεσίες του προς όφελος του Πανεπιστημίου του διδακτικού προσωπικού των φοιτητών του και του κοινωνικού συνόλου.
Κύριε πρόεδρε, κύριε καθηγητά, αγαπητέ Παναγιώτη σε παρακαλώ δέξου τις ευχές μου και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο σου. Οι επιστημονικές και διοικητικές σου ικανότητες εμπνέουν αισιοδοξία».

 

από το pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αχαΐα: Πόνος και θλίψη για τον 9χρονο μαθητή Γιώργο Μπαρδάκη

newsroom

Δυτική Αχαΐα: Νέο ωράριο λειτουργίας στα ΚΕΠ

newsroom

Πλάτων Μαρλαφέκας: Τα σχέδια της Loux και το Επιμελητήριο

newsroom

Πατρών – Πύργου: Τροχαίο με τρεις τραυματίες, στο ύψος της Βάρδας

newsroom

Τραγωδία! Νεκρός 16χρονος στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου

newsroom

Ο Άγγελος Τσιγκρής φέρνει στη Βουλή τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα