Πολιτική

Ομιλία Παπανδρέου στο Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19

Ομιλία Παπανδρέου στο Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19

O πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, μίλησε χθες διαδικτυακά στα μέλη του γνωστού ακαδημαϊκού think tank με έδρα την Κωνσταντινούπολη, Φόρουμ Διεθνών Σχέσεων, στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19.

Αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στον κόσμο, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αποφευχθούν τα σφάλματα των περασμένων ετών με την μονόπλευρη επιβολή πολιτικών λιτότητας και να αντιμετωπιστούν με δίκαιο τρόπο οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στα κράτη μέλη.

Στο πλαίσιο των διαφορετικών προσεγγίσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τόνισε πως η Ελλάδα έλαβε γρήγορα μέτρα, ενώ χάρη στη συνεργασία επιστημόνων, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και πολιτών, περιορίστηκε σημαντικά η απώλεια ανθρώπινων ζωών και έτσι σήμερα, μπορεί και βρίσκεται στη φάση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε στην ομιλία του ότι η πανδημία θα έπρεπε να αποτελέσει ευκαιρία για τον περιορισμό των συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνικών τρόπων επίλυσης διαφορών.

Τόνισε μάλιστα, ότι και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικός σχέσεις, πρέπει να σταματήσουν οι επιθετικές κινήσεις και οι μονομερείς ενέργειες όπως το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης και να υπάρξει πρωτοβουλία για συνέχιση των διερευνητικών επαφών καθώς και ένα νέο πλαίσιο σε συνεργασία με την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ώστε να μην επαναληφθούν όσα έγιναν πρόσφατα στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά.

Σχετικά Άρθρα

ΚΙΝΑΛ: Oι καυτές διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο – Δίμηνο σκληρής αντιπαράθεσης

achaiavoice

ΔΕΘ: Ποιες παρεμβάσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός – Στο τραπέζι η μείωση ΕΝΦΙΑ

achaiavoice

Χαρακόπουλος: “Κίνδυνος εξαφάνισης των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους”

achaiavoice

Κικίλιας: Το αποτέλεσμα των rapid tests στους πολίτες θα έρχεται με SMS

achaiavoice

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει τη Δευτέρα στο Ζάππειο το επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»

achaiavoice

Ανάρτηση Καμμένου στο Twitter για Τουρκία: «Θερμό» το καλοκαίρι έρχεται…!

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα