Πολιτική

Οικονόμου: “Διαβολική σύμπτωση” η καταγγελία Σπίρτζη πριν την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Οικονόμου: “Διαβολική σύμπτωση” η καταγγελία Σπίρτζη πριν την ομιλία Μητσοτάκη στην ΔΕΘ

Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή

Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης προχώρησε σε καταγγελία για παρακολούθηση του κινητό του με το πρόγραμμα Predator. Στην συγκεκριμένη καταγγελία αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου.

Η απάντησή του

«Κατά διαβολική σύμπτωση την ημέρα που ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για τη Δ.Ε.Θ., ο κ. Σπίρτζης ανακάλυψε και αποφάσισε να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό. Μάλιστα…

Το πρόβλημα των κακόβουλων λογισμικών παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων έχει παρουσιαστεί εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο και οφείλουμε συνολικά να βρούμε αποτελεσματικά αντίμετρα απέναντι σε αυτή την απειλή.

Ο κ. Σπίρτζης καλώς έπραξε που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και όποιος έχει αντίστοιχες υποψίες, το ίδιο χρειάζεται να πράξει. Η Κυβέρνηση έχει ήδη κινήσει όλες τις θεσμικές διαδικασίες για τη διερεύνηση των ζητημάτων αυτών σε βάθος χρόνου και έχει ξεκαθαρίσει ότι η ελληνική Πολιτεία δεν προμηθεύτηκε και καμιά κρατική αρχή δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί τέτοια λογισμικά. Αντιθέτως έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο και των συνολικότερων ενεργειών από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση κακόβουλων λογισμικών, τα οποία λειτουργούν σε σειρά χωρών, παραβιάζοντας την αρχή του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σημαντική διευκρίνιση: η Κυβέρνηση επιδιώκει την ουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του λειτουργούν με γνώμονα την επικοινωνία και το φτηνό θέαμα».

Σχετικά Άρθρα

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζει δυναμικά το έργο του!

achaiavoice

Γεραπετρίτης για τις παρακολουθήσεις: “Είναι μια μάχη να συναιρεθεί η τεχνολογία με τη δημοκρατία”

achaiavoice

Μητσοτάκης προς Τουρκία: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα»

achaiavoice

Καραμανλής: “Γεωστρατηγικής σημασίας ο σιδηροδρομικός άξονας Θεσσαλονίκη-Ρούσε”

achaiavoice

Συνέδριο ΝΔ: Ποιοι εξελέγησαν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος

achaiavoice

Οικονόμου: Συνδρομή των ΕΔ στην κάλυψη αναγκών σε οδηγούς λεωφορείων των Σχολικών Ειδ. Αγωγής

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα