Υγεία

Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης

Οι αντιοξειδωτικές φλαβονόλες μειώνουν τον κίνδυνο απώλειας μνήμης

Οι φλαβονόλες είναι ένας τύπος φλαβονοειδών, μιας ομάδας φυτοχημικών ουσιών που έχουν ωφέλιμες επιπτώσεις στην υγεία χάρη στις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους.

Οι άνθρωποι είχαν χωριστεί σε πέντε ομάδες με βάση την ποσότητα φλαβονολών που κατανάλωναν στη διατροφή τους (από 5 έως 15 μιλιγκράμ, ενώ κατά μέσο όρο ήταν περίπου 10 μιλιγκράμ τη μέρα). Κάθε συμμετέχων βαθμολογήθηκε με ένα «σκορ» που συνόψιζε τις επιδόσεις του στα συνολικά 19 γνωστικά τεστ: από 0,5 για εκείνους χωρίς προβλήματα έως 0,2 για όσους είχαν ήπια γνωστική εξασθένηση και -0,5 για τα άτομα με Αλτσχάιμερ.

Διαπιστώθηκε ότι το γνωστικό «σκορ» των ανθρώπων με την υψηλότερη κατανάλωση φλαβονολών μειωνόταν κατά μέσο όρο με ρυθμό 0,4 μονάδες ανά δεκαετία πιο αργά από ό,τι των ατόμων με την λιγότερη κατανάλωση αυτών των ουσιών στη διατροφή τους.

«Κάτι τόσο απλό όσο το να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς επίσης να πίνουμε περισσότερο τσάι, είναι ένας εύκολος τρόπος να φροντίσουμε πιο ενεργά για την υγεία του εγκεφάλου μας», δήλωσε ο δρ Χόλαντ.

Σχετικά Άρθρα

Καφές: Δείτε γιατί δεν πρέπει να προσθέτουμε ζάχαρη

achaiavoice

Γερμανική έκθεση Σοκ: Τα εμβόλια mRNA για COVID-19 μπορεί να προκαλέσουν οξεία ηπατίτιδα!

achaiavoice

Γκίκας Μαγιορκίνης: Αν δεν χρειάζεται, θα αποσύρουμε και το rapid test στους ανεμβολίαστους

achaiavoice

Αυτό είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με τον Ελληνικό καφέ

achaiavoice

Προσοχη! Διαιτολόγοι «μαϊμού» εξαπατούν… ανυποψίαστους

achaiavoice

Σκορδαλιά: Πόσο να φάτε για να μην έχετε παρενέργειες

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα