Κόσμος

Ο Τζον Μπόλτον, «καίει» τον Τ.Μπάιντεν: «Στόχος του η ήττα της Ρωσίας αλλά όχι η νίκη της Ουκρανίας»

Ο Τζον Μπόλτον, «καίει» τον Τ.Μπάιντεν: «Στόχος του η ήττα της Ρωσίας αλλά όχι η νίκη της Ουκρανίας»

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, έγραψε σε στήλη του στην εφημερίδα The Wall Street Journal ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να χάσει η Ρωσία, αλλά δεν θέλει να κερδίσει η Ουκρανία».

Ο Μπόλτον εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι πληροφορίες σχετικά με ένα πιθανό «ουκρανικό ίχνος» στο σαμποτάζ των Βόρειων Ρευμάτων έχουν εγείρει αμφιβολίες για την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Ακόμη και αν η Ουκρανία ενορχήστρωσε την επιδρομή, γιατί η επιτυχής διακοπή του Nord Stream να θέσει σε κίνδυνο την εξωτερική βοήθεια;

Μια τέτοια δυνητικά επιζήμια αντίδραση αποκαλύπτει ένα ευρύτερο πρόβλημα που έχει εκδηλωθεί επανειλημμένα από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την επίθεση της.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία φοβάται τις απειλές της Μόσχας να «κλιμακώσει» τη σύγκρουση εάν η Ουκρανία δεν κρατηθεί με κοντό λουρί.

Ο επιτυχημένος εκφοβισμός της Μόσχας υπογραμμίζει την αδυναμία της Ουάσινγκτον να διατυπώσει σαφείς πολεμικούς στόχους και να αναπτύξει μια στρατηγική για την επίτευξή τους. Ο κ. Μπάιντεν θέλει η Ρωσία να «χάσει», αλλά φαίνεται να φοβάται ότι η Ουκρανία θα «κερδίσει» στην πραγματικότητα.

Αν πιστεύει στην επίσημη θέση της Αμερικής -αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας- θα πρέπει να την επαναβεβαιώσει και να αναπτύξει ένα σχέδιο για να το πετύχει.

Αντ’ αυτού, οι ασαφείς στόχοι και οι φόβοι της ρωσικής κλιμάκωσης έχουν οδηγήσει στο σημερινό στρατιωτικό αδιέξοδο.

Η πολιτική του Λευκού Οίκου σήμερα είναι ουσιαστικά ότι υποστηρίζουμε την άμυνα της Ουκρανίας, αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να είναι πολύ αποτελεσματική.

Αυτή η συνταγή για έναν παρατεταμένο, μάταιο πόλεμο, και αγνοεί τους κινδύνους τόσο για την Αμερική όσο και για την Ουκρανία.

Τα κρίσιμα αμερικανικά αποθέματα πυρομαχικών λιγοστεύουν και η σημερινή μας ικανότητα να τα αναπληρώσουμε είναι ανεπαρκής.

Και δίνει επιχειρήματα στους απομονωτιστές που δεν θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία», γράφει ο Μπόλτον.

Σχετικά Άρθρα

Τουρκία: Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Εκρέμ Ιμάμογλου

achaiavoice

Αυστρία: Ήττα της κεντροδεξιάς και ενίσχυση της λαϊκιστικής δεξιάς

achaiavoice

Λετονία: Φαβορί οι κεντρώοι στις βουλευτικές εκλογές

achaiavoice

Β.Πούτιν σε Δύση: «Όποιος παρέμβει θα αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες συνέπειες στην ιστορία»

achaiavoice

Κρεμλίνο: Αν χτυπηθεί η Κριμαία, ολόκληρη η Ουκρανία θα καεί συθέμελα

achaiavoice

New York Times: Ο Ερντογάν ανεβάζει την ένταση με την Ελλάδα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα