Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ο Ν. Φαρμάκης για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου: «Τελειώνετε με τον… εθνικό Μινώταυρο!»

Φαρμάκης
Ο Ν. Φαρμάκης για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου: «Τελειώνετε με τον… εθνικό Μινώταυρο!»

Την πάγια θέση του ότι ο αυτοκινητόδρομος Πύργου Πατρών έπρεπε να είχε τελειώσει επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης  και προέτρεψε όσους με τη φράση «Παιδιά τελειώνετε» όσους κάνουν κουμάντο για το δρόμο.

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη έγιναν χθες στο περιθώριο της ενημέρωσής του για το έργο του Βιολογικού καθαρισμού του δήμου Πηνειού παρουσία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης δήλωσε σε ερώτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Μαρινόπουλου:

«Αυτός ο δρόμος είναι ο εθνικός μας μινώταυρος και μας κοστίζει καθημερινά σε ζωές και ακόμη η μη ύπαρξη του δρόμου σημαίνει και έναν ιδιότυπο αποκλεισμό του νομού Ηλείας.

Βλέπω λοιπόν ότι ο δρόμος δεν έχει γίνει ακόμη  και για τον δρόμο αυτό συζητάμε πολλά χρόνια.

Εγώ δεν είμαι εδώ για να μεταφέρω εγγυήσεις  και άλλωστε δεν μου έχει δοθεί καμία εγγύηση. Για το λόγο αυτό και οι δηλώσεις μου διαχρονικά είναι πολύ προσεκτικές.

Δεν θα κάνω το λάθος που έκανε ο προκάτοχός μου που είπε ότι «εντός της θητείας μου θα είναι ολοκληρωμένο το έργο».

Δεν κάνω το λάθος γιατί ο ρόλος της ΤΑ είναι να ελέγχει την κεντρική εξουσία και ο δρόμος αυτός είναι αρμοδιότητα της κεντρικής εξουσίας.

Ο δικός μας ρόλος είναι να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών. Εγώ απλά θέλω στις συζητήσεις που γίνονται για το θέμα να απουσιάζουν οι όποιες αντιπαραθέσεις».

«Πέντε χρόνια, τίποτα»

Και ο κ. Φαρμάκης συνέχισε: «Δεν είναι ένα έργο που μας χωρίζει, αλλά είναι ένα έργο που πρέπει να μας ενώνει.

Λοιπόν τι εγγυήσεις είχαμε πριν; Είχαμε εργολαβίες που βρισκόντουσαν κατά το μέγιστον στο 4% που σημαίνει ότι το έργο θα ήταν έτοιμο σε σαράντα χρόνια.  Δεν  ξέρω τι φταίει , ούτε είμαστε εδώ για να κάνουμε λαϊκό δικαστήριο.

Έχουμε έναν δρόμο που δεν έχει γίνει και έπρεπε να έχει γίνει χθες, έχουμε πάρα πολλά επεισόδια σε αυτό το σήριαλ  που έχει παιχθεί και αυτό που πρέπει να πούμε σε κάθε τόνο  σε αυτούς που κάνουν κουμάντο για το δρόμο είναι «ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!».

Μοιάζει λίγο περίεργο, ότι είχε πέντε χρόνια  αυτός ο δρόμος  με τη συγκεκριμένη διαδικασία και τι έγινε; Τίποτα! Και τώρα θα πούμε αργήσαμε πέντε- έξι μήνες»

Μέχρι το 2023

Και ο Περιφερειάρχης συνέχισε: «Εμείς θέλουμε να σταματήσουμε να αργούμε, να έχουμε μια λύση που θα μας εγγυάται ότι αυτός ο δρόμος θα γίνει μέχρι το 2023, γιατί εξ’ όσων γνωρίζω μέχρι τότε έχουμε τα λεφτά.

Και έργο χωρίς λεφτά δεν γίνεται. Άρα πρέπει μέχρι τότε να έχουμε έργο. Το θέμα λοιπόν είναι τι κάνει τώρα αυτός που κάνει σήμερα κουμάντο. Τονίζω και πάλι ότι θα πρέπει σε αυτό το δημόσιο διάλογο να είμαστε ενωμένοι!

Χωρίς πολιτικά κριτήρια. Πρέπει να υπάρξει απάντηση χθες, είναι καθημερινή επαφή μου με το αρμόδιο υπουργείο και τις υπηρεσίες  και αυτό που μας μεταφέρεται είναι ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο  και ότι περιμένουμε την απάντηση από την ΕΕ.»

από το patrisnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Προωθείται η σύσταση Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

newsroom

Δυτική Ελλάδα: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων

newsroom

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

newsroom

Επίσκεψη Αντιπροέδρου ΕΟΔΥ Γεώργιου Παναγιωτακόπουλου στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά

newsroom

Ηλεία: Ακαριαίος θάνατος 12χρονης μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα