Πολιτική

Ο Λαβράνος τηρούσε στάση σιωπής κατόπιν εντολών του Μαξίμου

Ο Λαβράνος τηρούσε στάση σιωπής κατόπιν εντολών του Μαξίμου

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Λαβράνος, κομβικό πρόσωπο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μιλάει δημόσια.

Ο επιχειρηματίας που σχετίζεται με την Krikel απαντά για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διαρρέει ότι μέχρι στιγμής τηρούσε στάση σιωπής κατόπιν εντολών του Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους Reporters United και την «Εφημερίδα των Συντακτών», η συνάντηση έγινε στο γραφείο του δικηγόρου του στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το πρωί της Τρίτης 8 Νοεμβρίου.

Είναι ασαφές τι τον οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Κύκλοι του ωστόσο δήλωσαν στο Reporters United και την «Εφ.Συν.» πως ως τώρα απέφυγε κάθε δημόσια τοποθέτηση επειδή αυτό του ζητήθηκε από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, είχαν προηγηθεί άκαρπες προσπάθειες μηνών πριν τελικά ο Γιάννης Λαβράνος αποφασίσει να μιλήσει και αυτό έγινε εφικτό μόνο αφού την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου του στάλθηκαν ερωτήσεις για τη σχέση του με τις υποκλοπές και τις πλαστές ταυτότητες.

Ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, είπε πως έχουν συναντηθεί «μόνο μία φορά», πριν από χρόνια, λίγο αφότου εκείνος είχε εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. Η συνάντηση έγινε με μεσολάβηση του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Reporters United και «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρουν ότι το μήνυμα του Λαβράνου είναι διπλό: πρώτον, επιμένει ότι δεν έχει σχέση με το Predator και τις υποκλοπές.

Δεύτερον, επιμένει -αν και όχι με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο όπως παλιότερα- ότι δεν έχει «μετοχική» σχέση με την εταιρεία Krikel που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Η στάση αυτή αποτελεί σημαντική υποχώρηση σε σχέση με ό,τι υποστήριζε η πλευρά Λαβράνου και Krikel ώς τώρα.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Σταμάτης Τρίμπαλης είχε δηλώσει στην Εξεταστική ότι δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον Λαβράνο, κάτι που επανέλαβε και ο Λαβράνος στη σχετική συνάντηση.

Ο τελευταίος όμως παραδέχεται πλέον ότι συνεργάζεται με την Krikel και έχει συμφέρον η εταιρεία «να πηγαίνει καλά», καθώς η δική του δραστηριότητα αφορά το «system integration», δηλαδή την ενοποίηση συστημάτων που εμπορεύεται ή εκπροσωπεί η Krikel.

Ο Γιάννης Λαβράνος λέει ότι δεν έχει καμία δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 2012 και ότι ζει και επιχειρεί από το Λονδίνο.

Όμως αρνήθηκε να υποδείξει έστω μία εταιρεία μέσω της οποίας ασκεί την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Την ίδια στιγμή αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σύμφωνα με τους Reporters United, ο Γιάννης Λαβράνος έχει αστυνομική φύλαξη από την ΕΛΑΣ.

Πώς λοιπόν ένας επιχειρηματίας ο οποίος, σύμφωνα με δική του δήλωση, δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα από το 2012, διαθέτει φύλαξη από το κράτος;

tribune.gr

Σχετικά Άρθρα

Κατρούγκαλος: Ποτέ δεν υπήρχε πληροφορία για ανάμειξη της Ρωσίας στα εσωτερικά της χώρας

achaiavoice

Βουλή: Χαμός μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα για τα ονόματα της ΑΔΑΕ

achaiavoice

Οικονόμου: “Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης”

achaiavoice

Ν. Aθανασίου: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε προεδρική εκλογή στο κόμμα με έναν και μοναδικό υποψήφιο»

achaiavoice

Αυτά είναι τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ

achaiavoice

Θεοδωρικάκος: Επικοινωνία με Γιόχανσον για τους μετανάστες στον Έβρο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα