Πολιτική

Ο Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου: Αντιμέτωπος με κοινωνική εξέγερση – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί -Δείτε τι έλεγαν Υπουργοι και πρωθυπουργός

Ο Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου: Αντιμέτωπος με κοινωνική εξέγερση – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί -Δείτε τι έλεγαν Υπουργοι και πρωθυπουργός

«Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκατομμυρίων πολιτών είναι αντίθετος με την συνταγματική τάξη», έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Λίγα 24ωρα αργότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφόρησε πλήρως για την συνταγματική τάξη και ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ξαφνικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έβγαλαν κάποιους που δηλώνουν συνταγματολόγοι για να μας πείσουν ότι είναι συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έλεγαν το αντίθετο!

Φυσικά να σημειώσουμε εδώ ότι σχεδόν όλοι οι συνταγματολόγοι είναι κάθετα αντίθετοι με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ακόμα και οι συστημικοί.

Μάλιστα η κυβέρνηση αυτή τη φορά δεν ρώτησε ούτε καν την Επιτροπή Βιοηθικής, την οποία είχε συστήσει ο πρωθυπουργός προ λίγων μηνών για να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και στην ΕΜΑΚ.

«Το εμβόλιο δεν θα είναι υποχρεωτικό, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντισυνταγματικό. Είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και θα καταλάβει και θα ενημερωθεί σωστά και θα εμβολιαστεί και αυτοί οι λίγοι οι οποίοι δεν θέλουν να το κάνουν.

Πρέπει να σας πω ότι το Σύνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην χώρα», έλεγε ο τότε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Δεν είναι δουλειά της Πολιτείας να τρέχει με μια σύριγγα στο χέρι και να εμβολιάζει υποχρεωτικά», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνει τώρα λόγο για «δύσκολη αλλά εθνικά απολύτως αναγκαία» απόφαση και υποστηρίζει ότι θα ήταν ανήθικο να πουν «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε και αφού θα πεθάνουν γιατί δεν εμβολιάζονται, ας πεθάνουν».

Ήταν ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης που έλεγε πρόσφατα στους ανεμβολίαστους να «μην σώσουν»:

Πριν δύο περίπου εβδομάδες ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, έλεγε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «πέρα από τα ενδεχόμενα ζητήματα συνταγματικότητας, δεν αποτελεί την προτιμητέα λύση για τη διαχείριση της πανδημίας».

Και φυσικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξεκαθάριζε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται την επέκταση της υποχρεωτικότητας.

«Χτυπάμε σε ένα τείχος αντίδρασης στους ανεμβολίαστους καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι αντίδραση», έλεγε στις αρχές Νοεμβρίου.

Τι άλλαξε μέχρι τότε; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που άλλαξε είναι η στάση της Γερμανίας, η οποία θέλει επίσης να επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό και θέλει να δει πως θα αντιδράσει ο κόσμος στην Ελλάδα.

 

Πηγή: Ο Κ.Μητσοτάκης άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου: Αντιμέτωπος με κοινωνική εξέγερση – Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μαζί -Δείτε τι έλεγαν Υπουργοι και πρωθυπουργός

Σχετικά Άρθρα

Πολάκης για διοικητή νοσοκομείου Χανίων: ”Είναι φασίστας”

achaiavoice

Πολιτικός χαμός με την υπουργοποίηση Αποστολάκη – Τσίπρας : Είσαι αποστάτης

achaiavoice

Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Υπάρχει συμβόλαιο προαγοράς για το εμβόλιο

achaiavoice

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Δεν ανακαλώ – Πεθαίνουν άνθρωποι – Υπάρχουν φάρμακα και δεν τα δίνουν»!

achaiavoice

Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη

achaiavoice

Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα