Spirit Earth

Ο Ήλιος η Χαρά και τα ΜΜΕ

Ο Ήλιος η Χαρά και τα ΜΜΕ

Από πού λαμβάνουμε πληροφορίες;
Ποια είναι τα ερεθίσματά μας;
Τι βλέπουμε για να ‘σχηματίσουμε’ τον κόσμο μας μέσα μας και έξω μας,

Τι εννοώ με τα άνω; Ας πάρουμε παράδειγμα τον ήλιο. Ο Ήλιος δίνει ζωή σε 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Γη και όλο αυτό το κάνει με χαρά. Και τι σημαίνει ζωή, ζωή σημαίνει να είμαστε χαρούμενοι, να χαμογελάμε.

Γιατί, υπάρχει περίπτωση κάποιος να ζωγραφίσει έναν ήλιο και αν του βάλει ένα στόμα, να είναι αυτό λυπημένο με τα χείλη προς τα κάτω;

Ή αυτόματα, όταν πάμε να ζωγραφίσουμε έναν ήλιο τον ζωγραφίζουμε με τα χείλη προς τα πάνω, χαρούμενο, ζωντανό.

Άρα η ψυχή μας αναγνωρίζει ότι ο ήλιος συνδέεται με την χαρά και την αληθινή ζωή. Γιατί ‘κάθε μέρα’ είναι εκεί για μας να μας δίνει ζωή και χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε, ούτε εμείς, ούτε τα φυτά, ούτε τα ζώα, ούτε τίποτα πάνω στην Γη και που όλο αυτό το κάνει με χαρά, με χαμόγελο στα χείλη, συμβολικά μιλώντας.
Μα θα πει κάποιος, είναι όλα δυσαρεστημένα, έχουμε προβλήματα οικονομικά, ιούς, γίνονται πόλεμοι, το ένα το άλλο κτλπ. Αυτό είναι δική μας επιλογή. Είναι δική μας επιλογή να επιλέξουμε τι θα αισθανόμαστε, και από που θέλουμε να παίρνουμε πληροφόρηση, ώστε να διαμορφώσουμε τον κόσμο μας μέσα μας και έξω μας. Τι πληροφόρηση μας δίνουν τα κανάλια, τα ΜΜΕ γενικότερα, είναι χαράς, ευτυχίας, ή μήπως αντιπαραθέσεων, πολέμων, διενέξεων, φτώχειας, δυστυχίας. Μα θα πει κάποιος έτσι είναι ο κόσμος έξω. Να μην δούμε τι συμβαίνει;
Ας κοιτάξουμε με ορθά κριτήρια. Από την μία έχουμε τον ήλιο που δίνει ζωή σε 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει κανείς ότι ο ήλιος είναι ύψιστης κοσμικής νοημοσύνης, όταν η ζωή μας εξαρτάται από αυτόν. Μόνο ένα εγώ κατά την γνώμη μου μπορεί να σκεφτεί κάτι αντίθετο.

Οπότε, οτιδήποτε και αν συμβαίνει, οτιδήποτε και αν μας συμβαίνει εμείς μπορούμε να παραδειγματιζόμαστε από τον ήλιο που είναι ύψιστης κοσμικής νοημοσύνης.

Είναι επιλογή μας λοιπόν από που παραδειγματιζόμαστε, από πού τρέφουμε τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, τις πράξεις μας.

Δηλαδή σε ποιο βαθμό τα ΜΜΕ προάγουν την ελευθερία του ανθρώπου, ή ακόμα και την δική τους ελευθερία. Μήπως και τα ΜΜΕ βρίσκονται χωρίς να το γνωρίζουν συνειδητά, σε έναν φαύλο κύκλο ενός ψευδαισθησιακού κόσμου, κόσμου αντιθέτων. ΄Αρα λοιπόν Σε ποιον βαθμό τα ΜΜΕ ‘τρέφουν’ με χαρά και ζωή τα δικά τους και τα δικά μας συναισθήματα και σκέψεις μας.

Και εμείς με τι θέλουμε να ταυτιστούμε, να ‘συντονιστούμε’, με ένα δυιστικό, ψευδαισθησιακό κόσμο, ή με ποιότητες ανώτερες, που δίνουν, με χαρά και αληθινή αγάπη, ζωή στα πάντα.

Και μπορούμε να βρούμε και άλλες ποιότητες στον ήλιο, όπως σταθερότητα, αφού σταθερά λάμπει, αγάπη αφού δίνει χωρίς να περιμένει.

Ας αναρωτηθούμε, αν θέλουμε, όποιος θέλει. Τι πληροφορίες, μηνύματα λαμβάνουμε μπρoστά σε μία τηλεόραση και τι μηνύματα αν βγούμε έξω και κάτσουμε κάτω από τον ήλιο, συνειδητά, με επίγνωση όλων όσων μας προσφέρει.

Ότι προανέφερα, πρώτα απευθύνομαι στον εαυτό μου, μπορεί να μην το εφαρμόζω σταθερά, όμως το πιστεύω απόλυτα.

Και Εν τέλει επιλέγω να χαμογελώ!

Σας ευχαριστώ.
Με αγάπη

Μίνωας

Πηγή: Ο Ήλιος η Χαρά και τα ΜΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Αστρική προβολή: Η εμπειρία που αποδεικνύει την ύπαρξη της ψυχής (βίντεο)

achaiavoice

Νομίσματα Βυζαντινών αυτοκρατόρων που απεικονίζουν τον Χριστό βρέθηκαν στην Φαναγορία

achaiavoice

Παγκράτιο – Η πολεμική τέχνη των αρχαίων Ελλήνων

achaiavoice

Πού θα μπορούσε να είναι ο τάφος του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα;

achaiavoice

H προφητεία για την Αγία Σοφία που πρέπει να ξέρουν οι Έλληνες

achaiavoice

Ισπανία: Βρέθηκε κρυστάλλινο στιλέτο ηλικίας 5.000 ετών σε τάφο

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα