Πολιτική

Ο Φαίδων Βόβολης βάλλεται πειθαρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διότι… μίλησε – Ντροπή και προβληματισμός για την Ελευθερία του Λόγου!

Ο Φαίδων Βόβολης βάλλεται πειθαρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διότι… μίλησε – Ντροπή και προβληματισμός για την Ελευθερία του Λόγου!

Σάλο έχει προκαλέσει στον επιστημονικό Ιατρικό κόσμο η είδηση της Πειθαρχικής Δίωξης του γνωστού καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. 

Την κλήση του αναγνωρισμένου επιστήμονα κ. Βόβολη σε απολογία έκανε γνωστή ο δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης μέσα από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφορικά με την Πειθαρχική Δίωξη του Ιατρού.

Ο δυναμικός δικηγόρος σχολιάζοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο την παράλογη αυτή δίωξη λόγω των δηλώσεων του κ. Βόβολη βασισμένες μάλιστα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε ότι αφορά την χρήση μάσκας στα παιδιά και εκφράζοντας ταυτόχρονα τα όσα παγκοσμίως έγκριτοι επιστήμονες δηλώνουν δημόσια στις χώρες τους, μίλησε για εποχές Μεσαίωνα και Ιεράς Εξέτασης στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών τονίζοντας ότι τόσο η Επιστήμη όσο και η Ελευθερία του Λόγου βρίσκονται σε διωγμό. 

Άμεση ήταν και η αντίδραση του καρδιολόγου κ. Βόβολη, ο οποίος ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ τα εξής: 

«Για πρώτη φορά σ αυτήν την ιστορία,παγκοσμίως κι ενώ έχουν μιλήσει χιλιάδες ιατροί σ αυτόν τον πλανήτη,ιατρός βάλλεται πειθαρχικά από σύλλογο διότι…μίλησε!
Είναι η ΩΡΑ να προστατεύσουμε την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΛΟΓΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ μας.
Έφτασε η ώρα να μιλήσουν οι γιατροί και ο ΛΑΟΣ μας!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ αφήνουμε πίσω τον σκοταδισμό,την μισαλλοδοξία,τον ΦΟΒΟ!
Έφτασε η ΩΡΑ!»
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής:
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ
ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ & ΙΕΡΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
_____________________________________________
Λίγες ώρες μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο οποίο ακούστηκε για πρώτη φορά η φιμωμένη μέχρι τότε άποψη της επιστημονικής κοινότητας που αντιτίθεται σε αυτήν των διορισμένων από την κυβέρνηση επιστημόνων, o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε ρόλο Ιεράς Εξέτασης, επέδωσε στον καρδιολόγο Φαίδωνα Βόβολη κλήση σε απολογία.
Η πειθαρχική δίωξη ασκήθηκε στις 23 Ιουλίου για το “εγκλημα” του κ. Βόβολη να δημοσιεύσει ήδη από τον Μάρτιο, τέσσερις μήνες πριν, την τεμηριωμένη επιστημονική άποψή του και τους προβληματισμούς του για τον χειρισμό της κηρυχθείσης από τον Π.Ο.Υ. πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση και την επιτροπή των διορισμένων από αυτήν επιστημόνων. Η κλήση σε απολογία όμως επιδόθηκε δύο μήνες μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης και έξι μήνες μετά το “έγκλημα”, λίγες ώρες μετά την δημόσια αποδόμηση από τον κ. Βόβολη των “επίσημων” παραδοχών και των κυβερνητικών αποφάσεων για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία.
Ο Ιατρικός Σύλλογος, στην κλήση σε απολογία, κατηγορεί τον κ. Βόβολη ότι τολμάει να εκφράζει επιστημονικές απόψεις “αντίθετες με τις εκφρασθείσες από την πολιτική ηγεσία του Υ.Υ. και της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων”, ότι “εμμέσως υποκινεί τους πολίτες να εναντιωθούν σε μελλοντικές αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης”, όπως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τον νέο κορωνοϊό, ότι “δημιουργεί σύγχυση και παραπλάνηση στο κοινό” και ότι “παραβιάζει τις αρχές της έντιμης εκφοράς κρίσεων και επιχειρημάτων και σεβασμού της άλλης άποψης”.
Πρόκειται ένα κατηγορητήριο στο οποίο περισσεύει η υποκρισία. Διώκεται η αντίθετη άποψη αλλά ταυτόχρονα αποδίδεται στον διωκόμενο έλλειψη σεβασμού στην “άλλη άποψη”. Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο με το οποίο κατηγορείται ένας επιστήμονας για “πρόκληση σύγχυσης και παραπλάνησης”, επειδή τόλμησε να αναδείξει την πραγματική σύγχυση και την παραπλάνηση που έχουν προκαλέσει στο κοινό οι διορισμένοι από την κυβέρνηση επιστήμονες, με τις αντιφατικές επιστημονικές παραδοχές τους σε όλες τις πτυχές της κηρυχθείσης από τον Π.Ο.Υ. πανδημίας. Σε αυτές ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κλείσει μάτια και αυτιά. Έκανε πως δεν είδε και δεν άκουσε την επιδημιολόγο Αθηνά Λινού να λέει στις 28 Ιουλίου, μία μέρα μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης κατά του κ. Βόβολη, ότι η ίδια, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Σύψας παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό σχετικά με την επικινδυνότητα της μάσκας και την χρήση της μόνο από τους πάσχοντες και όχι τους υγιείς.
Πρόκειται για ένα κατηγορητήριο με το οποίο διώκεται ένας επιστήμονας επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει την κυβέρνηση και τους διορισμένους από αυτήν επιστήμονες και αντιτάχθηκε στην υποχρεωτικότητα για ολόκληρο τον πληθυσμό του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό.
Θα υπερασπιστώ τον εντολέα μου και φίλο γιατρό Φαίδωνα Βόβολη, και θα αγωνιστώ μαζί του με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι την τελική δικαίωσή του στην πειθαρχική αυτή δίωξη, η οποία παραπέμπει στις σκοτεινότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας. Θα αγωνιστούμε για την επιστήμη, την ελευθερία του λόγου και την ίδια αυτήν την Δημοκρατία.
Νίκος Ι. Αντωνιάδης
Δικηγόρος Αθηνών

Πηγή: Ο Φαίδων Βόβολης βάλλεται πειθαρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών διότι… μίλησε – Ντροπή και προβληματισμός για την Ελευθερία του Λόγου!

Σχετικά Άρθρα

Β.Κικίλιας: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι να έχουμε το εμβόλιο»

achaiavoice

Κυβέρνηση: Ανασχηματισμός – Ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα

achaiavoice

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

achaiavoice

Χατζηθεοδοσίου: Είδα το τουρκικό drone στο Καστελόριζο

achaiavoice

Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας: 150 εκ. ευρώ ενίσχυση σε 8.000 επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού – Οι ΚΑΔ που δικαιούνται

achaiavoice

Απόφαση Κικίλια για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Ασθενών με Κυστική Ίνωση

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα