Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Αιγιαλείας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Δήμος Αιγιαλείας
Ο Δήμος Αιγιαλείας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας

Από τον Δήμο Αιγιαλείας εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με την παραχώρηση απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ισχύουν αποκλειστικά για το έτος 2020 ειδικές διατάξεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες δύναται να συνάψουν με τον Δήμο σύμβαση απευθείας μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας, όσο και μισθώσεις μέσω δημοπρασιών έως και 15/07/2020, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην ΚΥΑ αριθ. 47458 ΕΞ 2020 (ΦΕΚ 1864/Β/15-5-2020).

Από 16/07/2020 έως και 31/08/2020 οι μισθώσεις παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας θα διενεργούνται αποκλειστικά από τις αρμόδιες Κτηματικές Υπηρεσίες,

στις οποίες και θα αποσταλούν  όλες τις εκκρεμείς αιτήσεις, για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί σύμβαση παραχώρησης από τον Δήμο μέχρι 15/7/2020.

Κατ’ εξαίρεση για το έτος 2020, το ύψος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίζεται σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος.

Επίσης, κατ’ εξαίρεση αποκλειστικά για το έτος 2020, όσοι είχαν συνάψει μισθωτήρια απευθείας παραχώρησης έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2019, δύνανται να συνάψουν νέες μισθώσεις για τις ίδιες θέσεις.

Η αίτηση συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία οι αιτούντες βεβαιώνουν τη μη κατάληψη του προς μίσθωση χώρου καθώς και την ισχύ των προϋποθέσεων της προηγούμενης παραχώρησης.

Μαζί με την αίτηση θα υποβάλλεται και επικυρωμένο αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράμματος της προηγούμενης μίσθωσης.

Ο μισθωτής υποχρεούται να προσκομίσει τα απαιτούμενα στην άνω ΚΥΑ δικαιολογητικά εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι, για τις μισθώσεις έκτασης αιγιαλού και παραλίας για το έτος 2020, στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από την πανδημία, ισχύουν οι διατάξεις της κοινής απόφασης των

Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών με θέμα

«Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη, παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19».

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Πάτρας: Πρόσληψη 46 ατόμων για την αντιπυρική περίοδο – Από αυριο οι αιτήσεις

newsroom

Έκκληση του Δήμου Πάτρας για καθαρισμό των οικοπέδων

newsroom

Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Συμπαράσταση στους πατατοπαραγωγούς που πλήττονται

newsroom

Καλάβρυτα: Τεστ αντισωμάτων στο Δήμο – Σε όσους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο

newsroom

Ώρα Πατρών: Διαζύγιο της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη με την λογική και νομιμότητα

newsroom

Δήμος Πατρέων: Οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν με επιτυχία τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησης με τις μάσκες

newsroom

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα