Αχαΐα

Ο Άγγελος Τσιγκρής στις εργατικές κατοικίες Αγίου Νεκταρίου Πατρών

Ο Άγγελος Τσιγκρής στις εργατικές κατοικίες Αγίου Νεκταρίου Πατρών

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής επισκέφτηκε τις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου Αχιλλέα Μουντζούρη.

Σκοπός της επίσκεψης του Αχαιού βουλευτή ήταν η ενημέρωση για τις στέγες αμιάντου των εργατικών κατοικιών της συγκεκριμένης περιοχής και ο συντονισμός των ενεργειών για την εξεύρεση της καλύτερης λύση για την απομάκρυνση του επικίνδυνου υλικού.

Ο Άγγελος Τσιγκρής δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου να μην επιβαρύνει τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να σηκώσουν αυτό το οικονομικό βάρος

Να σημειωθεί ότι ο Αχαιός βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το εργοστάσιο της «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο και τις στέγες αμιάντου στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου.

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή για τον Άγιο Νεκτάριο (αριθμός πρωτοκόλλου: 2627 / 2019):

«Εδώ και πολλά χρόνια, η χρήση και η εμπορία του αμίαντου έχει απαγορευτεί στη χώρα μας με σχετική νομοθεσία.

Οι εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου στην Πάτρα, είναι από τις παλαιότερες συνοικίες και αποτελεί μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της πόλης.

Τουλάχιστον 115 κατοικίες της συγκεκριμένης κατοικίας διαθέτουν στέγες αμιάντου.

Συνεπώς, είναι απαραίτητη η ανάγκη απομάκρυνσης του αμίαντου από την περιοχή, σε συνδυασμό με την αποκατάσταση των σκεπών με σύγχρονα υλικά, φιλικά για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται η διενέργεια ελέγχων προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος του κινδύνου και κατ’ επέκταση να προταθούν οι καλύτερες λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτούσε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας: α) σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Νεκταρίου και β) πότε θα πραγματοποιηθεί η πλήρης απομάκρυνση του αμιάντου από την περιοχή;

Σχετικά Άρθρα

ΕΟΔΥ, 761 νέα κρούσματα: 5 Αχαϊα, 5 Ηλεία, 3 Αιτ/νία – 4 θάνατοι

achaiavoice

Προμηθέας-Λάρισα 81-63: Η καλη μέρα φάνηκε από το… πρώτο δεκάλεπτο(video)

newsroom

Πανεπιστήμιο Πατρών: Απογραφή 2021-Θα καταγράφει μεγάλη μείωση του πληθυσμού έως και 500.000

achaiavoice

Πάτρα: Πάνω από 7 εκατ. ευρώ «κόστισε» η κακοκαιρία του Νοεμβρίου

achaiavoice

ΣΟΚ! Κάγκελο καρφώθηκε στον λαιμό 12χρονου στην Πάτρα

newsroom

Πάτρα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες για εμβολιασμούς…. σε μπουφάν ατόμων

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα