Κόσμος

Νέος νόμος στην Ισπανία: Σε περίπτωση διαζυγίου τα σκυλιά θα αντιμετωπίζονται σαν παιδιά!

Νέος νόμος στην Ισπανία: Σε περίπτωση διαζυγίου τα σκυλιά θα αντιμετωπίζονται σαν παιδιά!

Η νομική αλλαγή έρχεται μετά από παρόμοιες κινήσεις στη Γαλλία και την Πορτογαλία και υποχρεώνει τους δικαστές να θεωρούν τα κατοικίδια ζώα ως αισθανόμενα όντα και όχι ως αντικείμενα ή ιδιοκτησία που ανήκουν στον έναν ή τον άλλο σύντροφο – κάτι που εξακολουθεί να ισχύει στις περισσότερες χώρες.

“Τα ζώα είναι μέρος της οικογένειας και όταν μια οικογένεια αποφασίζει να χωρίσει, η τύχη του ζώου πρέπει να ρυθμίζεται με την ίδια σημασία που έχει η τύχη των άλλων μελών της οικογένειας”, δήλωσε η δικηγόρος Λόλα Γκαρσία, 42 ετών.

Τον Οκτώβριο, δικαστής της Μαδρίτης έδωσε την κοινή επιμέλεια ενός σκύλου σε ένα ανύπαντρο ζευγάρι που ζητούσε δικαστική απόφαση σχετικά με το με ποιον θα έπρεπε να μείνει το κατοικίδιο μετά τον χωρισμό τους. Ο σκύλος περνάει έναν μήνα με τον καθένα τους και οι δύο είναι νομικά υπεύθυνοι.

Προηγουμένως, ένας δικηγόρος που ζητούσε την κοινή επιμέλεια ενός κατοικίδιου ζώου έπρεπε να αποδείξει ότι και τα δύο μέλη ενός ζευγαριού κατείχαν το ζώο ως αντικείμενο, δίνοντας πλεονέκτημα σε όποιον είχε δηλώσει το κατοικίδιο.

Η Garcia, της οποίας η εταιρεία Rights&Animals χειρίστηκε την υπόθεση, θεωρεί τη μεταρρύθμιση ένα σημαντικό πρώτο βήμα σε μια σειρά από επικείμενες νομικές αλλαγές που θα διέπουν τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα.

Τώρα ένας δικαστής πρέπει να καθορίσει πού θα πάει καλύτερα το ζώο και ο καθορισμός αυτός βασίζεται στην ευημερία του ζώου, εξήγησε η Garcia.

Ένας σύντροφος που μπορεί να αποδείξει οικονομική φερεγγυότητα ή στον οποίο έχει ανατεθεί η επιμέλεια των παιδιών του έχει περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσει την επιμέλεια και τυχόν κατοικίδιων ζώων, καθώς υπάρχει ένας ιδιαίτερος συναισθηματικός δεσμός μεταξύ παιδιών και ζώων, πρόσθεσε.

Πηγή: Νέος νόμος στην Ισπανία: Σε περίπτωση διαζυγίου τα σκυλιά θα αντιμετωπίζονται σαν παιδιά!

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ – Μπλίνκεν: Κλείδωσε η συνάντηση με τον Λαβρόφ στις 24 Φεβρουαρίου

achaiavoice

«Χωματερή» ο πλανήτης Άρης: Έχει πάνω από 7 τόνους ανθρώπινα σκουπίδια! (βίντεο)

achaiavoice

Γαλλία: Η δολοφονία της 12χρονης πυροδοτεί διαμάχη για το μεταναστευτικό

achaiavoice

ΗΠΑ: Της έδιναν 12 μήνες ζωής – Τέσσερα χρόνια μετά παίρνει το πτυχίο της

achaiavoice

Πανικός στην Eυρώπη για μπλακ άουτ – Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν θα στείλουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο

achaiavoice

Σάλος στην Βρετανία: Η δισεκατομμυριούχος σύζυγος του υπ.Οικονομικών δεν πληρώνει φόρους

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα