Κόσμος

Νέα Υόρκη: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά από 28 μήνες

Νέα Υόρκη: Τέλος οι μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά από 28 μήνες

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης τερματίζει την εντολή που απαιτούσε μάσκες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λέει η κυβερνήτης Kέιτι Χότσουλ. Επίσης, δεν θα απαιτούνται πλέον μάσκες στα αεροδρόμια και στα οχήματα κοινής χρήσης, πρόσθεσε.

«Πρέπει να επαναφέρουμε κάποια κανονικότητα στη ζωή μας», είπε η κ. Χότσουλ. «Οι μάσκες ενθαρρύνονται αλλά είναι προαιρετικές». Πρόσθεσε ότι η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε πολύ ισχυρότερη θέση καθώς μειώνονται οι λοιμώξεις και οι νοσηλείες.

«Ήταν πάντα μια ορατή υπενθύμιση ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό εδώ, και ήταν εκεί για τον σωστό λόγο. Προστάτευε την υγεία, τώρα όμως βρισκόμαστε σε πολύ διαφορετικό μέρος« Οι απαιτήσεις για μάσκα αίρονται επίσης για τα καταφύγια αστέγων και τις φυλακές, πρόσθεσε η κυβερνήτης. Ωστόσο, εξακολουθούν να απαιτούνται μάσκες σε γηροκομεία, νοσοκομεία και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που έχουν άδεια από το κράτος.

Τον Απρίλιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποφάσισε να σταματήσει την επιβολή της εθνικής εντολής για μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς ομοσπονδιακός δικαστής στη Φλόριντα έκρινε ότι η οδηγία ήταν παράνομη, αλλά η Νέα Υόρκη αποφάσισε να συνεχίσει με τον κανόνα.

Πολλοί Νεοϋορκέζοι άρχισαν τότε να αγνοούν την εντολή παρά την ευρεία συμμόρφωση με τις οδηγίες στις αρχές της πανδημίας. Ο Janno Lieber, διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν πλέον «ολοένα και πιο δύσκολο να δικαιολογηθεί και να επιβληθεί μια απαίτηση μάσκας καθώς τόσο μεγάλο μέρος της πόλης και τόσα άλλα μέρη ανοίγουν».

Το αν οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στη μάσκα οικειοθελώς καθώς μπαίνει ο χειμώνας μένει να φανεί. Αλλά προς το παρόν, η απόφαση επισημοποιεί ένα καθεστώς που έχει ήδη ισχύσει σε μεγάλο βαθμό

Σχετικά Άρθρα

Ουκρανία: Αποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα από το Τσερνόμπιλ;

achaiavoice

Ρωσία: Αντίποινα για το κλείσιμο του λογαριασμού της Δούμας στο YouTube

achaiavoice

Έλον Μασκ: «Δεν θέλω πια καμία σχέση με τον πατέρα μου» λέει ο 18χρονος γιος του Ξαβιέ και αλλάζει επίθετο και φύλλο

achaiavoice

Μόσχα: Άνοιξε ο διάδρομος Ρωσίας-Ινδίας μέσω Ιράν

achaiavoice

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Το κακό επέστρεψε» λέει ο Ζελένσκι

achaiavoice

4χρονη πέταξε το κινητό του πατέρα της στη θάλασσα γιατί… δεν της έδινε σημασία

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα