Ελλάδα

Νέα παρέμβαση Ντογιάκου στην υπόθεση των Τεμπών με κατεπείγουσα επιστολή στον

Νέα παρέμβαση Ντογιάκου στην υπόθεση των Τεμπών με κατεπείγουσα επιστολή στον

Με κατεπείγουσα επιστολή ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ όλους τους φακέλους όλων των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων

που έχουν καταγραφεί στη χώρα την τελευταία 15ετία, προκειμένου να διερευνηθεί αν αποδόθηκαν οι δέουσες ποινικές ευθύνες και αν στράφηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αναλυτικότερα μέσω της επιστολής στη διοίκηση του ΟΣΕ ο κ. Ντογιάκος επισημαίνει πως ο οργανισμός υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελική αρχή, για το πόσα θανατηφόρα σιδηροδρομικά δυστυχήματα έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια, τον τόπο που αυτά συνέβησαν έγιναν, πόσα θύματα είχαν και τι έγινε με την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τους υπαίτιους.

Σκοπός του αιτήματος του κ. Ντογιάκου είναι να διαβιβαστούν όλοι οι φάκελοι που θα αποσταλούν από τον ΟΣΕ στις εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να ελεγχθεί αν υπήρξε απόδοση ποινικών ευθυνών και αν στράφηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις οι έρευνες.

Ως γνωστόν, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει και μελετά το φάκελο για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, το 2017.

Σύμφωνα με κύκλους της αντιπολίτευσης αλλά και ανεξάρτητες νομικές πηγές, η νέα παρέμβαση Ντογιάκου έστω κι αν νομικά είναι λογική, εν τούτης οδηγεί αναπόφευκτα σε μια συμψηφιστική λογική.

Βεβαίως και είναι απαραίτητο να ελεγχθούν όλα τα σφάλματα των υπευθύνων στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν.

Είναι όμως σαφές πως η επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος της διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών οδηγεί αναγκαστικά σε επιμερισμό.

Σχετικά Άρθρα

Τρίκαλα: 70χρονος κτηνοτρόφος βρέθηκε νεκρός σε απόκρημνη περιοχή

achaiavoice

Πανελλαδική απεργία: Και η εστίαση στις κινητοποιήσεις

achaiavoice

Ηράκλειο Κρήτης: Τρία περιστατικά με δήθεν ληστείες σε λίγες μέρες

achaiavoice

Πρώην τρόφιμος της Κιβωτού: «Τρώγαμε σφαλιάρες»

achaiavoice

Πάτρα: Πέθανε ξαφνικά 27χρονος την ώρα που έπινε καφέ

achaiavoice

Νέα Σμύρνη: Άγρια καταδίωξη με μία σύλληψη – Κατασχέθηκε καλάσνικοφ

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα