Οικονομία

Νέα άνοδος στις τιμές των καυσίμων στην Αττική – Στα 2,7 ευρώ η αμόλυβδη

Νέα άνοδος στις τιμές των καυσίμων στην Αττική – Στα 2,7 ευρώ η αμόλυβδη

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Πρόεδρος των Βενζινοπωλών ΑττικήςΜαρία Ζάγκα ενημέρωσε ότι κάποιος μπορεί να τη βρει και 2,54, ενώ εάν ψάξει και 2,40 ευρώ, ωστόσο προειδοποίησε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί θα είναι νοθευμένη και επικίνδυνη. Τώρα πως θα καταφέρουν οι πολίτες να τα βγάλουν πέρα όταν το κύμα ακρίβειας έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά είναι ένα άλλο θέμα.

Η Μαρία Ζάγκα συμβούλευσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί, να μην παρασύρονται και αγοράζουν βενζίνη σε τιμή κάτω από αυτή του διυλιστηρίου, γιατί τότε θα είναι νοθευμένη, επικίνδυνη και θα προκαλέσει βλάβη σταδιακά στη μηχανή του αυτοκινήτου τους, με αποτέλεσμα να πληρώσουν τη φτηνή βενζίνη, πολύ ακριβά.

Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση μέτρο για την βενζίνη ανάλογο με αυτό που πήρε για το πετρέλαιο με «επιδότηση στην αντλία για την βενζίνη», προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων.

«Οι παραλαβές έρχονται αυξημένες» σημείωσε, ενώ προειδοποίησε πως «εάν προμηθευτεί κάποιος βενζίνη κάτω από τιμή διυλιστηρίου είναι επικίνδυνο». Υπογράμμισε δε πως όσο ακριβαίνει η βενζίνη, τόσο δυναμώνει το παρεμπόριο, διότι «πουλάνε κάτω από τιμή διυλιστηρίου, προφανώς για να καλύψουν με αυτό τον τρόπο οι πρατηριούχοι τα λειτουργικά τους έξοδα».

Φθηνή βενζίνη τώρα, μεγαλύτερο το κόστος αργότερα

«Εάν βρείτε τη βενζίνη κάτω από 2,30 το λίτρο πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί. Σε καμία περίπτωση να μην παρασύρεσθε από τη χαμηλή τιμή» είπε και εξήγησε πως: «Όταν παίρνει κάποιος νοθευμένη βενζίνη το αυτοκίνητο δεν χαλάει αμέσως αλλά οι βλάβες θα φανούν αργότερα και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπρόσθετα εάν το ρεζερβουάρ είναι εντελώς άδειο και βάλει κάποιος νοθευμένη βενζίνη μπορεί να τον αφήσει το αυτοκίνητο στα 30 μέτρα».

Αναφερόμενη στους καταναλωτές είπε «να είναι προσεκτικοί, να μην ψάχνουν φθηνή βενζίνη και πετρέλαιο γιατί μπορεί να τους κοστίσει πανάκριβα. Η επισκευή μιας μηχανής κοστίζει από 1.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ. Δεν μπορεί να είναι κάτω από την τιμή διυλιστηρίου. Είμαι κάθετη σε αυτό».

 

Σχετικά Άρθρα

Σταϊκούρας: Δε θα υπάρξει μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

achaiavoice

ΗΠΑ: Πτώση από τα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street

achaiavoice

Νωρίτερα η έξοδος της Ελλάδας από τη μεταμνημονιακή εποπτεία

achaiavoice

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ – Δείτε αν κερδίσατε

achaiavoice

Εργοδότες εκβιάζουν υπαλλήλους για ποσοστό στο επίδομα των 534 ευρώ

achaiavoice

Αλλαγές για ηλεκτρονικές συναλλαγές, φορολοταρία και χάρτινες αποδείξεις

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα