Ελλάδα

Μύκονος: Μεγαλοεργολάβος του νησιού διώκεται για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη

Μύκονος: Μεγαλοεργολάβος του νησιού διώκεται για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς 49χρονος αλλοδαπός έχασε τη ζωή του ενώ δούλευε σε μια από τις οικοδομές μεγαλοεργολάβου στην περιοχή Αργύραινα Μυκόνου.

Ο εργάτης ήταν επιφορτισμένος με τον ελαιοχρωματισμό σε εξωτερικό τοίχο της οικοδομής και για αδιευκρίνιστους λόγους σωριάστηκε πάνω σε οικοδομικά υλικά με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τον γιο του, ο οποίος δούλευε μαζί του και λίγο πριν είχε απομακρυνθεί από το σημείο για να κουβαλήσει κάποια εργαλεία στο αυτοκίνητο του.

Μάλιστα, οι οικοδομικές εργασίες, όπως προέκυψε από την προανάκριση, εκτελούνταν χωρίς οικοδομική άδεια και ο μεγαλοεργολάβος είχε στην δούλεψη του τον Αλβανό εργάτη ο οποίος δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Ο μεγαλοεργολάβος αναζητείται από την αστυνομία καθώς κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια»

Η σορός του Αλβανού εργάτη πρόκειται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά κατόπιν εντολής του αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ο θάνατος του ανασφάλιστου Αλβανού οικοδόμου ανοίγει ένα άλλο μεγάλο θέμα στο νησί των Ανέμων, μετά την υπόθεση ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου.

Αφορά το όργιο πολεοδομικών παρανομιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο με δεκάδες οικοδομές να χτίζονται χωρίς τις απαραίτητες άδειες από εργάτες – «φαντάσματα» που εισέρχονται παράνομα στη χώρα από την Αλβανία και το Πακιστάν για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι μετανάστες συγκεντρώνονται χαράματα στις πλατείες για να τους μαζέψουν τα φορτηγά προκειμένου να τους μεταφέρουν στις οικοδομές, στις οποίες δουλεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου και χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Το Protothema.gr επικοινώνησε με τον μεγαλοεργολάβο της Μυκονου ο οποίος ισχυρίζεται πως ο άνδρας που έχασε τη ζωή του δεν ανήκει στο εργατικό δυναμικό της επιχείρησης του.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι μισθωμένο από τον ίδιο και δεν είναι ιδιοκτησίας του.

από το Protothema.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Σχολεία: Οι μαθητές με συμπτώματα να μένουν σπίτι, λέει το Υπουργείο Παιδείας

achaiavoice

Δυστύχημα στα Τέμπη: Ντοκουμέντο στο φως! «Διόρθωσαν» με μπλάνκο την ώρα αναχώρησης των δύο σταθμαρχών

achaiavoice

Στις 12 Δεκεμβρίου ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

achaiavoice

Καιρός Τετάρτης: Με συννεφιά, ζέστη και θυελλώδεις βοριάδες η σημερινή μέρα

achaiavoice

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο Παπανικολάου η 26χρονη που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

achaiavoice

Κάτω Αχαΐα: Έκλεισαν την Πατρών – Πύργου οι Ρομά καίνε λάστιχα και διαμαρτύρονται για τον θάνατο 5χρονης

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα