Υγεία

Μπουρλά: Τρίτη δόση εμβολίου μετά τους οκτώ μήνες και μετά μία φορά το χρόνο

Μπουρλά: Τρίτη δόση εμβολίου μετά τους οκτώ μήνες και μετά μία φορά το χρόνο

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μιλά αυτήν την ώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού και, φυσικά, τα εμβόλια κατά της Covid-19.
Ο Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στα ελληνικά με την δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, αναφέρθηκε αρχικά στη θέση που έχει εκφράσει κατά της απελευθέρωσης των πατεντών για τα εμβόλια.
Όπως τόνισε, στο θέα της τιμής η εταιρεία ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν.
Ως προς το θέμα της παραγωγής οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται; Ο στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.
Επίσης, όπως τόνισε, θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών.
«Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια» δήλωσε.
«Ο μόνος λόγος που έχουμε τώρα εμβόλια, είναι ότι έχουμε μία εύρωστη φαρμακοβιομηχανία. Αν δεν την είχαμε, θα θρηνούσαμε θύματα. Μία τέτοια πρόταση επιφέρει καίριο πλήγμα σε αυτή την εύρωστη βιομηχανία» συμπλήρωσε.
Δεν είναι η καλή θέληση που παράγει καινοτομίες. Είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων. Και η συγκέντρωση των επιστημόνων που αξιοποιούν αυτά τα κεφάλαια, υπογράμμισε.
Για να έχουμε μία εύρωστη φαρμακευτική βιομηχανία πρέπει να έχουμε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πνευματική ιδιοκτησία.
Σχετικά με ένα εύχρηστο φάρμακο «που να μπορούμε να πάρουμε στο σπίτι», ο κ. Μπουρλά αποκάλυψε ότι η ουσία στην οποία δουλεύει η εταιρεία έχει δείξει ότι σκοτώνει τον ιό και είναι πολύ ασφαλής. Συμπεράσματα για την ουσία αυτή «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι».

Πηγή: Μπουρλά: Τρίτη δόση εμβολίου μετά τους οκτώ μήνες και μετά μία φορά το χρόνο

Σχετικά Άρθρα

Το Αλτσχάιμερ συνδέεται με τις αρνητικές σκέψεις

achaiavoice

Κορονοϊός: Νέα έγκριση του εμβολίου της Janssen από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

achaiavoice

Κορονοϊός: Η ασυμπτωματική και σιωπηλή απειλή που εμφανίζεται…μετά τον ιό

achaiavoice

Κολονοσκόπηση: Η έξυπνη κάψουλα που μπορεί να την αντικαταστήσει;

achaiavoice

Στυτική δυσλειτουργία: Η συνήθεια που διεγείρει και τελικά επιδεινώνει το πρόβλημα

achaiavoice

Κολύμπι στη θάλασσα τον χειμώνα: Πως μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα