Ελλάδα

“Μπλόκο” της κυβέρνησης στα παλιά αυτοκίνητα diesel

“Μπλόκο” της κυβέρνησης στα παλιά αυτοκίνητα diesel

«Μπλόκο» στα παλιά και ρυπογόνα diesel σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θέλει να βάλει η κυβέρνηση, δεδομένης της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 4 ίσως και παλαιότερων που παρατηρείται στις δύο μεγαλουπόλεις.

Προτεραιότητα του υπουργείου είναι ο έλεγχος των οχημάτων αυτών, ο εντοπισμός τους και η επιβολή προστίμων στους ιδιοκτήτες που, αν και απαγορεύεται να κυκλοφορούν σε μεγαλουπόλεις, αυτοί κυκλοφορούν κανονικά.

Παράλληλα, εξετάζεται η εφαρμογή διασταύρωσης των στοιχείων των ιδιοκτητών παλαιών και ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι έχουν μόνιμη κατοικία στην Αθήνα και έχουν δηλώσει τα παλαιά diesel οχήματά τους στο… εξοχικό τους ή δεν έχουν καν εξοχικό αλλά έχουν καταθέσει μια υπεύθυνη δήλωση ότι διαμένουν στην επαρχία!

Με αυτό τον τρόπο η διασταύρωση των στοιχείων των ιδιοκτητών παλαιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων θα γίνει με ένα κλικ και βέβαια θα καλεστούν από τις Αρχές ώστε να βεβαιώσουν τόσο την ύπαρξη… εξοχικού όσο και το γεγονός ότι τα παλαιά diesel αυτοκίνητά τους κινούνται μόνο στην επαρχία και όχι εντός των απαγορευμένων περιοχών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Βέβαια, ακόμη ένα «μελανό» σημείο των ρυπογόνων πετρελαιοκίνητων οχημάτων είναι η ασφάλισή τους. Ειδικότερα αν διαπιστωθεί ότι κάποιο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο που πληροί τις οδηγίες ρύπων Euro4 ή και παλαιότερες κινηθεί παράνομα εντός Αττικής ή Θεσσαλονίκης και εμπλακεί σε τροχαίο η ασφαλιστική του εταιρεία δεν θα αποζημιώνει τις ζημιές που έχει προκαλέσει ή τους έχουν προκαλέσει άλλοι γιατί πολύ απλά απαγορεύεται η κυκλοφορία του!

Πηγή: “Μπλόκο” της κυβέρνησης στα παλιά αυτοκίνητα diesel

Σχετικά Άρθρα

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: «Η έξοδός μου στον κόσμο είναι μια πρώτη, μικρή, νίκη»

achaiavoice

Γώγος: Δεν έχουμε δεδομένα για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού

achaiavoice

1.707 κρούσματα: 116 Αχαϊα, 28 Αιτ/νία, 11 Ηλεία – 801 Αττική – 69 θάνατοι

achaiavoice

Διοικητής αστυνομικού τμήματος διασκέδαζε σε μπαρ σπάζοντας την καραντίνα και την απαγόρευση κυκλοφορίας!

achaiavoice

Το click away φέρνει… τον θάνατο του εμποράκου – Τσουνάμι αντιδράσεων και από τους φορείς του λιανεμπορίου

achaiavoice

Σύψας για κορονοϊό: Είμαστε ένα βήμα πριν από το lockdown στην Αττική

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα