Ελλάδα

Μόνο το 9% των απόφοιτων πανεπιστημίου στην ΕΕ έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό

Μόνο το 9% των απόφοιτων πανεπιστημίου στην ΕΕ έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό

Το 2021 αποφοίτησαν περίπου 4,3 εκατομμύρια πτυχιούχοι στην ΕΕ, από τους οποίους μόνο οι 386.900 είχαν σπουδάσει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του πτυχίου τους, για τουλάχιστον 3 μήνες.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ο μεγαλύτερος αριθμός αποφοίτων που σπούδασαν έστω και για τρεις μήνες στο εξωτερικό, ήταν στη Γαλλία, με περίπου 176.100 φοιτητές, ή ποσοστό 45,5% του συνόλου. Δεύτερη, έρχεται η Γερμανία με ποσοστό 17,8%, με 68.700 φοιτητές που σπούδασαν στο εξωτερικό. Η Ισπανία κατέλαβε την τρίτη θέση με περίπου 40.100 φοιτητές και ποσοστό 10,4%.

Οι τρεις κύριοι προορισμοί για τους φοιτητές πανεπιστημίου της ΕΕ στο εξωτερικό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, σε ποσοστό 10,7% , η Ισπανία (9,4%) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (7,5%).

Σε ορισμένες περιπτώσεις, παράγοντες όπως η γλώσσα, οι πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί, καθώς και η γεωγραφική εγγύτητα παίζουν σημαντικό ρόλο. Ορισμένες χώρες της ΕΕ προσελκύουν υψηλά ποσοστά φοιτητών από συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ. Η Ελλάδα, για παράδειγμα, είχε μακράν το υψηλότερο ποσοστό φοιτητών από την Κύπρο, 68%. Η Γερμανία έλαβε το 29,9% φοιτητών από το Λουξεμβούργο, ενώ η Τσεχία φιλοξένησε το 27% των φοιτητών από τη Σλοβακία.

Εξετάζοντας τους τρεις κορυφαίους προορισμούς εντός της ΕΕ, η Ισπανία και η Γερμανία είναι οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί, ενώ μεταξύ των χωρών εκτός ΕΕ, οι κορυφαίοι προορισμοί είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία.

Σχετικά Άρθρα

Μύκονος: Μεγαλοεργολάβος του νησιού διώκεται για τον θάνατο του 49χρονου εργάτη

achaiavoice

Λαύριο: Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση – Οριοθετήθηκε άμεσα

achaiavoice

Το χαλάζι «άσπρισε» την Καλαμπάκα -Καταρρακτώδεις βροχές σε όλο το νομό Τρικάλων

achaiavoice

Μπαίνει πλαφόν σε καυσόξυλα και πέλλετ: Πρόστιμο έως 100.000 ευρώ στους παραβάτες

achaiavoice

Ρόδος: Mεγαλη ταλαιπωρία για 400 επιβάτες του πλοίου «Πρέβελης»

achaiavoice

Κέρκυρα: Σε θανατηφόρο τροχαίο 31χρονος παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένο ζευγάρι

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα