Πολιτική

Μητσοτάκης: «Μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνει θετικό»

Μητσοτάκης: «Μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνει θετικό»

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε πως «μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνει θετικό», αλλά μπορεί να πάμε σε lockdown!

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων των τελευταίων ημερών οφείλεται σε σημαντικό ποσοστό η αύξηση των τεστ! Μάλιστα, δήλωσε πως μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνουν θετικά. Παρόλα αυτά επέμεινε στην επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας

«Η Ελλάδα μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες είναι οι καλύτερες ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο δείκτης θετικότητας είναι το ποσοστό θετικών στα τεστ που κάνουμε. Η Ελλάδα είναι “πράσινη” στο 3,6% μαζί με Γερμανία και σκανδιναβικές χώρες».

Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε (!) την επιβολή νέων μέτρων. «Ο βασικός μας σκοπός είναι να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown. Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών. Προχωρήσαμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας και υποχρεωτική χρήση μάσκας. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους για τους ασυνείδητους επιχειρηματίες που συνεχίζουν να προσφέρουν μια επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που συστήνουν οι ειδικοί», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στο βάθος του τούνελ αχνοφαίνεται η ελπίδα που δεν είναι άλλη από ένα εμβόλιο. Έχουμε σχέδιο για τον ταχύτατο εμβολιασμό ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό όσοι πρέπει και όσοι θέλουν να εμβολιαστούν κατά της γρίπης να το κάνουν. Δεν πρέπει να συμπέσει μία έξαρση της γρίπης με τον κορονοϊό. Προσθέσαμε με μεγάλη ταχύτητα κλίνες στο ΕΣΥ», συμπλήρωσε.

Πηγή: Μητσοτάκης: «Μόλις το 3,6% των τεστ βγαίνει θετικό»

Σχετικά Άρθρα

Γεννηματά: Αδιανόητο να μην υπάρχει εθνικό μέτωπο στη χώρα αυτή τη στιγμή

achaiavoice

Α.Τσίπρας από το Ζάππειο: Επίδομα έκτακτης ανάγκης και δωρεά διακοπές για 3 εκατ. Έλληνες – Οι προτάσεις για την στήριξη της οικονομίας

achaiavoice

Συρίγος: Μεγάλο βήμα το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

achaiavoice

Η άγρια επίθεση του Γρηγόρη Πετράκου στον Κώστα Μπακογιάννη

achaiavoice

Σαμαράς: «Ήθελαν να βάλουν φυλακή 2-3 για να κερδίσουν τις εκλογές»

achaiavoice

Αλεξία Έβερτ: Δεν αφορούσε το ΚΚΕ το σχόλιό μου

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα