Πολιτική

Μητσοτάκης για έξοδο από εποπτεία: «Κλείνει ένας επώδυνος δωδεκαετής κύκλος»

Μητσοτάκης για έξοδο από εποπτεία: «Κλείνει ένας επώδυνος δωδεκαετής κύκλος»

Η Ελλάδα και οι Έλληνες υποδέχονται, σήμερα, μία σημαντική εθνική επιτυχία: με τη σφραγίδα του Eurogroup, η οικονομία μας απελευθερώνεται, πλέον, από το καθεστώς Ενισχυμένης Εποπτείας

“Κλείνει, έτσι, ένας επώδυνος κύκλος που άνοιξε πριν από 12 χρόνια. Και, ταυτόχρονα, ανοίγει μία νέα εποχή αυτόνομων επιλογών για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των πολιτών της.

Έτσι, μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ, επιτυγχάνεται και ο τρίτος στόχος που εξαρχής είχε θέσει η κυβέρνηση: την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας που ξεκλειδώνει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες ευημερίας για όλους. Και όλα αυτά ενώ, εδώ και τρία χρόνια, μένει σταθερό το τιμόνι του τόπου, παρά τις συνεχείς εξωγενείς κρίσεις και τις αλλεπάλληλες προκλήσεις.

Την εξέλιξη αυτή συνοδεύουν τα νεότερα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα τα οποία οι πολίτες εμπιστεύονται, τώρα, περισσότερο τους ευρωπαϊκούς, αλλά και τους εθνικούς θεσμούς. Μία απάντηση στον λαϊκισμό. Που αποδεικνύει ότι, μαζί με την οικονομική ευρωστία, η Πολιτεία ανακτά και τη λαϊκή αποδοχή, την οποία τόσο πολύ είχαν κλονίσει οι δοκιμασίες όλων των προηγούμενων ετών.

Η Ελλάδα δεν είναι, πια, το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Αλλά ένας αξιόπιστος εταίρος. Ένα κράτος που δεν δέχεται υποδείξεις, αλλά συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις. Που δεν αδικείται, αλλά ηγείται. Με το βλέμμα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη σκέψη στην ανακούφιση της κοινωνίας. Μετατρέποντας τα καθημερινά βήματα προς τα εμπρός, σε ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον. Για την Ελλάδα που αξίζουμε.”

Σχετικά Άρθρα

Μάζης για Καστελόριζο: Υπάρχει θέμα αποκλεισμού του από την Τουρκία αν φθάσει το Oruc Reis ακόμη και στα 6 ν.μ (βίντεο)

achaiavoice

Ελληνοτουρκικά: “Πανηγυρίζει” την έναρξη διερευνητικών επαφών το Βερολίνο

achaiavoice

Προβάδισμα για τη ΝΔ με 16,8% – Τι λένε οι πολίτες για προσφυγικό και Τουρκία

achaiavoice

Π.Χρηστίδης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η πιο ”βαριά φανέλα” της ελληνικής πολιτικής ζωής»

achaiavoice

Υπόθεση Novartis: Δήλωση αποχής υπέβαλε εισαγγελέας της έρευνας

achaiavoice

ΚΙΝΑΛ: «Ηρεμούν τα πνεύματα» στην Κ.Ο. για τη μεταβατική ηγεσία

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα