Τεχνολογία

Microsoft: Ρώσοι χάκερς κατασκοπεύουν τους συμμάχους της Ουκρανίας

Microsoft: Ρώσοι χάκερς κατασκοπεύουν τους συμμάχους της Ουκρανίας

Κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλοι στόχοι σε χώρες που στηρίζουν την Ουκρανία έπεσαν θύματα επιχείρησης κατασκοπείας από κυβερνητικούς χάκερ της Ρωσίας, αποκαλύπτει η Microsoft

Οι ψηφιακές επιχειρήσεις που εξελίσσονται παράλληλα με τη ρωσική εισβολή «εκτείνονται πολύ πέρα από την Ουκρανία και ανακλούν την μοναδική φύση του κυβερνοχώρου» δηλώνει ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ σε ανακοίνωση που συνοδεύει την έκθεση.

Πολυάριθμες κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικές οντότητες είχαν ήδη αποδοθεί από Δυτικούς ειδικούς σε ομάδες χάκερ που στηρίζονται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, 128 οργανισμοί σε 42 χώρες βρέθηκαν στο στόχαστρο επιχειρήσεων κυβερνοκατασκοπείας από τις ίδιες ομάδες.

Πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές είχαν στόχο τις ΗΠΑ, άλλες όμως εστιάζονταν σε χώρες-μέλη του NATO, το οποίο παρέχει σημαντική στήριξη στην Ουκρανία. Στόχοι κατασκοπείας έγιναν επίσης οντότητες στην Πολωνία, την Λετονία, τη Λιθουανία, τη Δανία και τη Νορβηγία, καθώς και στόχοι στην Φινλανδία και τη Σουηδία που πρόσφατα εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Οι στόχοι φαίνεται πως ήταν κυρίως κυβερνήσεις, ωστόσο η λίστα περιλαμβάνει δεξαμενές σκέψεις, ανθρωπιστικές οργανώσεις και παρόχους κρίσιμων υποδομών» αναφέρει η Microsoft.

Σχετικά Άρθρα

Στο Βερολίνο ο Έλον Μασκ για το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla

achaiavoice

«Έπεσε» το Twitter – Προβλήματα για χιλιάδες χρήστες

achaiavoice

Η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στην ειδησεογραφική πλατφόρμα Google News

achaiavoice

Amazon: Απαγορεύει τη χρήση του TikTok στους εργαζόμενούς της

achaiavoice

«Παρέλυσε» το διαδίκτυο: Facebook και instagram ενημερώνουν τους χρήστες μέσω Twitter

achaiavoice

Τι είναι η βελτιστοποίηση ποσοστού μετατροπών (CRO)

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα