Οικονομία

Μέτρα στήριξης: Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας, αύξηση επιδόματος θέρμανσης

Μέτρα στήριξης: Fuel Pass 3, νέα επιταγή ακρίβειας, αύξηση επιδόματος θέρμανσης

  Ενισχυμένη επιταγή ακρίβειας στα νοικοκυριά που πλήττονται περισσότερο σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο, από τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται λόγω της εκρηκτικής πορείας του τουρισμού και της αύξησης της εισπραξιμότητας των φορολογικών εσόδων.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν η συνέχιση των επιδοτήσεων ρεύματος αλλά και ένα ευρύ σχέδιο για δωρεάν στέγη σε νέα ζευγάρια. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές του φθινοπώρου, αφού σταθμίσει όλα τα δεδομένα όσον αφορά την πορεία της οικονομίας και τις διεθνείς εξελίξεις.

Το ύψος της επιταγής ακρίβειας και το εύρος των δικαιούχων θα αποφασιστούν έως το τέλος του μήνα, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του συνολικού πακέτου των παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ένας παράγοντας που θα κρίνει τον τελικό αριθμό των δικαιούχων είναι το αν σε αυτόν θα συμπεριληφθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στη χορήγηση ενός έξτρα βοηθήματος στη συγκεκριμένη ομάδα, εν είδει 13ης σύνταξης.

Το περασμένο Πάσχα, επιταγή ακρίβειας είχε δοθεί σε 1,7 εκατ. ευάλωτους συνταξιούχους, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δικαιούχους επιδόματος παιδιού.

Το οικονομικό επιτελείο, πριν από την οριστικοποίηση των τελικών μεγεθών, θέλει να έχει εικόνα του πώς θα διαμορφωθούν οι τιμές στο φυσικό αέριο και κατ’ επέκταση στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς, εάν οι τιμές συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, θα περιοριστεί ο δημοσιονομικός χώρος που θα κατευθυνθεί σε παροχές ενίσχυσης των νοικοκυριών. «Κλειδί», άλλωστε, θα είναι οι ενεργειακές επιδοτήσεις, που θα κρίνουν ποιες από τις υποψήφιες παροχές στήριξης των εισοδημάτων που περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα θα υλοποιηθούν.

Σχετικά Άρθρα

Εφορία: Στην αντεπίθεση οι διαχειριστές ακινήτων «Airbnb»

achaiavoice

Χρηματιστήρια: «Βουτιά» στις ευρωαγορές

achaiavoice

Τέλη Κυκλοφορίας: Προσοχή – Για ποιους δεν ισχύει η παράταση;

achaiavoice

Συντάξεις Αυγούστου 2022: Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

achaiavoice

Ο «χάρτης» των πληρωμών ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ μέχρι 3 Φεβρουαρίου

achaiavoice

Σταϊκούρας: Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να διαμορφωθεί το πλέγμα των μέτρων στήριξης

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα