Κόσμος

Μέγας Αλέξανδρος: Οι ελληνορθόδοξοι της Συρίας τίμησαν την επέτειο του θανάτου του στις 10 Ιουνίου -Στην Ελλάδα ουδείς, ντροπή!

Μέγας Αλέξανδρος: Οι ελληνορθόδοξοι της Συρίας τίμησαν την επέτειο του θανάτου του στις 10 Ιουνίου -Στην Ελλάδα ουδείς, ντροπή!

Στις 10 Ιουνίου του 323 π.χ. ο Αλέξανδρος Γ΄ ο Μακεδών Βασιλεύς του Βασιλείου της Μακεδονίας, αυτοκράτορας της Μακεδονικής αυτοκρατορίας και πατέρας του Ελληνιστικού κόσμου  άφηνε την τελευταία του πνοή κάτω από περίεργες συνθήκες στη Βαβυλώνα.

Την επέτειο του θανάτου του Μακεδόνα Βασιλιά τίμησαν οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας την ώρα που στην παρακμάζουσα Ελλάδα ουδείς  θυμήθηκε την επέτειο του θανάτου του και φυσικά κανείς από την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Αλλά για ποια ηγεσία μιλούμε όταν με την συμφωνία των Πρεσπών ουσιαστικά  παραχώρησαν στο σλαβικό κρατικό μόρφωμα  των Σκοπίων το δικαίωμα να λέγονται «Μακεδόνες».

Τον στρατηλάτη εκπολιτιστή, διαφωτιστή και διδάσκαλο Μέγα Αλέξανδρο αναγνωρίζει και τιμά όλος σχεδόν ο πλανήτης, εκτός από τους “μικρόψυχους” και εντεταλμένους πολιτικούς ηγέτες της σημερινής Ελλάδας, μιας χώρας και ενός γένους που ο Αλέξανδρος τίμησε, δόξασε και διέδωσε παντού.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Φινλανδία στο ΝΑΤΟ: Έτοιμη τις επόμενες μέρες η υποψηφιότητα για την ένταξη

achaiavoice

Ινδονησία: Σφοδρές πλημμύρες πλήττουν την πρωτεύουσα Τζακάρτα

achaiavoice

Υπουργός Εσωτερικών Τουρκίας: «Στο Αιγαίο βούλιαξαν βάρκες και λήστεψαν ανθρώπους»

achaiavoice

Καθηγητής Φυσιολογίας Jean-François Toussaint γιατρός στο Hôtel-Dieu και Διευθυντής του IRMES: “Το lockdown είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής ”

achaiavoice

Τουρκία – Χ.Ακάρ: «Να αποστρατικοποιηθούν 16 ελληνικά νησιά – Οι εξοπλισμοί της Ελλάδας είναι λίγοι..

achaiavoice

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη θερμοκρασία των ωκεανών- Τι αναφέρει έρευνα

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα