Ελλάδα

Με νόμο από τη βουλή παύεται η Τουλουπάκη από Εισαγγελέας Διαφθοράς

Με νόμο από τη βουλή παύεται η Τουλουπάκη από Εισαγγελέας Διαφθοράς

Μετά την ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε χθες και με το οποίο προβλέπεται να ενοποιηθούν η εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και η εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, οι επικεφαλής των δύο αυτών εισαγγελιών, Χρήστος Μπαρδάκης και Ελένη Τουλουπάκη, παύονται αυτοδικαίως από τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί στην εισαγγελία Εφετών και θα αποτελεί αυτοτελές τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, θα επανδρωθεί από τακτικούς εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και από επίκουρους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών (συνολικά 6), ενώ θα προΐσταται ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών.

Η επιλογή των εισαγγελικών λειτουργών θα γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (Άρειος Πάγος) το οποίο θα επιλέγει τους εισαγγελικούς λειτουργούς που θα επανδρώσουν τη νέα υπηρεσία και η θητεία τους θα είναι τριετής. Παράλληλα, η θητεία των υπηρετούντων σήμερα στις επίμαχες εισαγγελίες (τακτικοί και επίκουροι), καθώς και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει τις δύο αυτές εισαγγελίες, λήγει αυτοδικαίως με την τοποθέτηση των νέων εισαγγελικών λειτουργών.

Όμως, μέχρι την λήψη της θητείας τους οι ήδη υπηρετούντες στις δύο υπό κατάργηση Εισαγγελίες θα εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: Με νόμο από τη βουλή παύεται η Τουλουπάκη από Εισαγγελέας Διαφθοράς

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: 180 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι σε ένα 24ωρο

achaiavoice

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός κοντά στην Άρβη του Δήμου Βιάννου – Στα 4,5 Ρίχτερ

achaiavoice

Κορονοϊός: 354 νέα κρούσματα και 3 νέοι θάνατοι στη χώρα

achaiavoice

Ν.Σύψας: «Μπορεί να ξαναλλάξουμε άποψη για τη μάσκα!»

achaiavoice

Αίθριος ο καιρός την Τετάρτη – Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

achaiavoice

Σύψας για lockdown: Ο εγκλεισμός στο σπίτι συμβάλει στη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα