Ελλάδα

Μάνδρα: Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων για τη δικαστική απόφαση

Μάνδρα: Ικανοποιημένοι οι συγγενείς των θυμάτων για τη δικαστική απόφαση

«Ηθική δικαίωση για τους συγγενείς η απόφαση», λέει ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων της Μάνδρας

Για ηθική δικαίωση των συγγενών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας το 2017 κάνει λόγο ο συνήγορος των οικογενειών σχολιάζοντας τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους 8 κατηγορούμενους.

Ο κ. Σωκράτης Μαρινάκος, ο οποίος μαζί με τον κ. Επαμεινώνδα Στυλόπουλο εκπροσωπούν τις οικογένειες τεσσάρων από τα συνολικά είκοσι πέντε θύματα, τονίζει στο protothema.gr πως η απόφαση αυτή είναι μια από τις ελάχιστες φορές μεταπολιτευτικά που αποδίδεται ποινική ευθύνη σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για εξ αμελείας τελούμενα αδικήματα και εκφράζει την ικανοποίηση των πελατών του για την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Αναλυτικά, η δήλωση του δικηγόρου, Σωκράτη Μαρινάκου.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ύστερα από δύο χρόνια και πολυάριθμες συνεδριάσεις η ακροαματική διαδικασία με την επιβολή ποινών στους ενόχους.

Έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω, παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας μαζί με τον συνάδελφό μου Επαμεινώνδα Στυλόπουλο, τις οικογένειες τεσσάρων από τους είκοσι πέντε συνολικά θανόντες στις πλημμύρες της Μάνδρας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση των εντολέων μου για την απόφαση του δικαστηρίου και την ηθική δικαίωσή τους για τον θάνατο των συγγενών τους.

Πρόκειται για μία απόφαση νομικά εμπεριστατωμένη και δικαιοπολιτικά ορθή με τεράστιο νομολογιακό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι φορές μεταπολιτευτικά, που αποδίδεται ποινική ευθύνη σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για εξ αμελείας τελούμενα αδικήματα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε πανηγυρικά ότι οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων, ο μη καθαρισμός των ρεμάτων, η απουσία έργων ορεινής υδρονομίας, καθώς και η ύπαρξη αυθαίρετων κτισμάτων, αποτελούν μεμονωμένα ή σωρευτικά την αιτία για τον θάνατο τόσων συνανθρώπων μας. Οι δε υπαίτιοι τέθηκαν ενώπιον των ευθυνών τους και έχουν πλέον ονοματεπώνυμο».

Σχετικά Άρθρα

Α.Λινού: «Κίνηση πανικού η απαγόρευση συναθροίσεων»

achaiavoice

Σφοδρό τροχαίο στα Τρίκαλα: Σύγκρουση φορτηγού με Ι.Χ.

achaiavoice

Έλληνας πυροσβέστης έδωσε ελληνική σημαία σε Ρουμάνο συνάδελφό του: «Έχετε κερδίσει τις καρδιές μας» (φωτο)

achaiavoice

Μετά την ήττα ο Γιώργος Παπανδρέου χόρεψε τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» στην ψαροταβέρνα “Τράτα” -Βίντεο

achaiavoice

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Στο έλεος της κακοκαιρίας για δεύτερη μέρα η χώρα – Βίντεο

achaiavoice

Νέο μέτωπο: Μεγάλη φωτιά τώρα και στο Μαρτίνο Φθιώτιδας

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα