Κόσμος

Λάσετ για μεταναστευτικό: Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης

Λάσετ για μεταναστευτικό: Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης

Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, λέει ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών – Έθεσε και το θέμα της διανομής των προσφύγων στην ΕΕ

Την ώρα που η μάχη μεταξύ των υποψηφίων στην Γερμανία με φόντο τις επερχόμενες εκλογές για τον νέο καγκελάριο της χώρας εξελίσσεται, ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Άρμιν Λάσετ κάνει αναφορά στο μεταναστευτικό και στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Γερμανική Ραδιοφωνία, κάνει αναφορά στο προεκλογικό πρόγραμμά του το οποίο περιλαμβάνεται και την διακήρυξη για την ενίσχυση της Frontex. Όπως ο ίδιος επισημαίνει «έχω πάει στη Λέσβο. Στη Λέσβο βλέπετε πρόσφυγες που έχουν έρθει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η βασική μου πεποίθηση είναι η εξής: Δεν μπορούμε να λέμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στην Ελλάδα, είναι σε ελληνικό έδαφος.

Σε ευρωπαϊκό έδαφος βρίσκονται και γι΄ αυτό θα πρέπει η Ευρώπη ολόκληρη να επωμιστεί αυτή την ευθύνη. Να βοηθήσει τους Έλληνες στη φιλοξενία των προσφύγων. Να αναπτύξει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό σύστημα καταγραφής για τις αιτήσεις ασύλου. Και στην ιδανική περίπτωση- δυστυχώς δεν το έχουμε καταφέρει ακόμη αυτό- να διανέμει τους πρόσφυγες με δίκαια κριτήρια στα κράτη-μέλη».

Συνεχίζοντας τις αναφορές στο προσφυγικό και ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Άρμιν Λάσετ παρατηρεί ότι «πρόκειται για σύνορα της ΕΕ. Η προστασία τους δεν μπορεί να αποτελεί αποκλειστικά έργο της ελληνικής ακτοφυλακής. Γι αυτό η Frontex θα πρέπει να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση, το εμπόριο ανθρώπων και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες και να διαπραγματευτεί με την Τουρκία για να επιστρέψουν όσοι εμπλέκονται».

Πηγή: Λάσετ για μεταναστευτικό: Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Σχεδόν 10 εκατ. παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν το σχολείο

achaiavoice

1.075 χρόνια φυλάκισης στον Τούρκο «γκουρού» Αντνάν Οκτάρ με τις χίλιες ερωμένες

achaiavoice

Μαρόκο: Επιστήμονες βρήκαν αποδείξεις ότι οι άνθρωποι έφτιαχναν ρούχα πριν από 120.000 χρόνια

achaiavoice

Αντισυνταγματική η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού Απόφαση «βόμβα»

achaiavoice

Σε μερικό lockdown θα τεθεί ολόκληρη η Κύπρος

achaiavoice

Πολύ μεγάλη ανακάλυψη: Eντοπίστηκε μία από τις πρώτες εκρήξεις του Σύμπαντος

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα