Ελλάδα

«Λαϊκό» νοσοκομείο: Γέμισε ράντζα – Επικίνδυνη η νοσηλεία covid και non covid ασθενών

«Λαϊκό» νοσοκομείο: Γέμισε ράντζα – Επικίνδυνη η νοσηλεία covid και non covid ασθενών

Τριτοκοσμικές συνθήκες στη λειτουργία των κλινικών, γενικών και covid, του νοσοκομείου Λαϊκό καταγγέλλει το Σωματείο εργαζομένων του, κατά τις δύο τελευταίες εφημερίες και καλεί τη διοίκηση αλλά και το υπουργείο Υγείας να παρέμβουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων, κ. Τάσο Αντωνόπουλο, η τροποποίηση του προγράμματος εφημέρευσης των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας επιβάρυνε σημαντικά το Λαϊκό, με τις παθολογικές κλινικές του να έχουν γεμίσει ράντζα στις εφημερίες (43 και 47 ράντζα αναφέρθηκαν κατά την εφημερία στις 18 Ιουνίου και στις 22 Ιουνίου αντίστοιχα, εκ των οποίων 16 ράντζα φιλοξενούσαν ασθενείς με λοίμωξη covid).

«Kαι και στις 2 εφημερίες δόθηκαν κλίνες για τα επιπλέον περιστατικά Covid που εισήχθησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην ΩΡΛ-ΓΥΝ/ΚΗ-ΟΦΘ/ΚΗ κλινική. Η διοίκηση τοποθέτησε 3 ασθενείς με Covid-19 σε θάλαμο της ΩΡΛ-ΓΥΝ/ΚΗΣ-ΟΦΘ/ΚΗΣ κλινικής τη στιγμή μάλιστα που στους διπλανούς θαλάμους νοσηλεύονταν αιματολογικοί ασθενείς καθώς και 1 ασθενής με «Candida auris», ενώ στους υπόλοιπους θαλάμους της εν λόγω κλινικής νοσηλεύονταν παθολογικά, γυναικολογικά, Ω.Ρ.Λ και οφθαλμολογικά περιστατικά. Κάτι ανάλογο επαναλήφθηκε και κατά τη χθεσινή εφημερία όπου ευτυχώς αυτή τη φορά υπήρξε η πρόβλεψη να μεταφερθεί σε άλλη κλινική το αιματολογικό περιστατικό. Όλα τα παραπάνω παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες στην Ελλάδα του 2022, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ασφάλεια των ασθενών και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Σχετικά Άρθρα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα λόγω παρέλασης

achaiavoice

Διακομματικό χρώμα στο Athens Pride – Χιλιάδες πολίτες στην πλατεία Συντάγματος – Φωτό

newsroom

ΙΧ και μετακινήσεις: Πόσοι επιβάτες επιτρέπεται να βρίσκονται σε ένα όχημα

achaiavoice

Lockdown – Κορωνοϊός: Πώς θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

achaiavoice

Βγάζουν ξανά το Oruc Reis οι Τούρκοι – Προκαλούν με έρευνες κοντά στο Καστελόριζο

achaiavoice

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησε 47χρονος που νοσηλευόταν με κορωνοϊό

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα