Οικονομία

Λαγκάρντ: «Προχωράμε με τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ»

Λαγκάρντ: «Προχωράμε με τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ»

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού προκειμένου να διατηρήσουμε τον έλεγχο των βασικών οικονομικών μας δραστηριοτήτων»

«Η πανδημία έχει επιταχύνει δραματικά την ψηφιακή επανάσταση, και η ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης στον ψηφιακό κόσμο είναι καθοριστική» ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την ομιλία της σήμερα Παρασκευή, στην Διάσκεψη των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC).

«Πρέπει να δράσουμε από κοινού σε αυτόν τομέα οπου άλλες οικονομίες έχουν το προβάδισμα προκειμένου να διατηρήσουμε τον έλεγχο των βασικών οικονομικών μας δραστηριοτήτων» επεσήμανε για να προσθέσει πως η ΕΚΤ, από την πλευρά της είναι έτοιμη να προετοιμάσει την Ευρώπη για το νέο ψηφιακό τοπίο, ιδίως μέσω του ψηφιακού ευρώ.

«Αυτήν τη στιγμή διερευνούμε τα βασικά ζητήματα που θέτει ο σχεδιασμός και η διανομή του» είπε η επικεφαλής της ΕΚΤ. «Όταν ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, το 2023, τα ενδιαφερόμενα μέρη – συμπεριλαμβανομένων των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – θα πρέπει να αποφασίσουν για τη μελλοντική του πορεία» τόνισε και απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας εξέλιξης:

«Ένα ψηφιακό ευρώ θα έδινε στους ανθρώπους πρόσβαση σε ένα απλό, ασφαλές και αξιόπιστο μέσο πληρωμής που εκδίδεται από την κεντρική τράπεζα, με δημόσια εγγύηση και καθολικά αποδεκτό σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ. Θα παρείχε επίσης νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και θα λειτουργούσε ως καταλύτης για την τεχνολογική πρόοδο και την καινοτομία: οι ευρωπαίοι μεσάζοντες θα είναι σε θέση να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους πελάτες τους και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί καθώς νέοι παράγοντες εισέρχονται στο τοπίο πληρωμών. Αυτό θα στηρίξει επίσης τη νομισματική και οικονομική κυριαρχία της Ευρώπης»

«Το ψηφιακό ευρώ δεν θα αντικαταστήσει τα μετρητά, είπε πάντως. Με αφορμή την 20ή επέτειο του ευρώ, η ΕΚΤ αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία επανασχεδιασμού των τραπεζογραμματίων για να τα καταστήσει πιο ελκυστικά με τους Ευρωπαίους κάθε ηλικίας και υπόβαθρου» κατέληξε.

Πηγή: Λαγκάρντ: «Προχωράμε με τον σχεδιασμό του ψηφιακού ευρώ»

Σχετικά Άρθρα

Επέκταση του υποβρυχίου καλωδίου οπτικών ινών που συνδέει Ελλάδα και Ιταλία

achaiavoice

Αναδρομικά συνταξιούχων: Από 550 έως 7.800 ευρώ τα αναδρομικά – Τι θα ισχύσει με τους κληρονόμους

achaiavoice

Τουρκία: Δεν έχει τελειωμό η οικονομική κατρακύλα του πληθωρισμού

achaiavoice

ΥΠΕΝ: Δείτε βήμα βήμα πως να κάνετε την αίτηση επιδότησης αγοράς ηλεκτρικού οχήματος

achaiavoice

Ο Ερντογάν ξοδεύει 4,5 εκατομμύρια λίρες την ημέρα ενώ ο λαός πεινάει

achaiavoice

Eπίδομα στέγασης: Μέχρι πότε ισχύει η παράταση στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα