Ελλάδα

Κύπρος: Το ΔΗΚΟ στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για πρόεδρο

Κύπρος: Το ΔΗΚΟ στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη για πρόεδρο

Η απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ θα επιβεβαιωθεί πρώτα από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος στις 22 Ιουνίου, ενώ θα επικυρωθεί στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής στις 26 του μηνός.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, σε χθεσινές του παρεμβάσεις παρουσίασε το κόμμα του έτοιμο για τις δικές του υπερβάσεις, όχι προφανώς σε σχέση με τις πολιτικές του θέσεις για μια σειρά ζητημάτων για τα οποία σαφώς και δεν υπάρχουν εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα διαφορετικές προσεγγίσεις με τις θέσεις του υποψήφιου για την προεδρία.

Φαίνεται πως ήδη υπάρχει συναντίληψη με τον υποψήφιο Πρόεδρο σε πλείστα εκ των θεμάτων στην Κύπρο.

Πολλά στελέχη του κόμματος και ο ίδιος ο πρόεδρός του φρόντισαν να περιγράψουν το κλίμα των επαφών με Χριστοδουλίδη ως εξαιρετικό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΡΙΚ, έκανε λόγο για ετοιμότητα του κόμματός του να προχωρήσει στη δική του υπέρβαση αφήνοντας πίσω του διαφορές, τόσο με τον Νίκο Χριστοδουλίδη όσο και με την κυβέρνηση την οποία ως πρώην στέλεχος υπηρέτησε.

Υποστήριξε δε, πως αυτή η απόφαση του κόμματός του συμβαδίζει πλήρως με την επιθυμία της κοινής γνώμης όπως « να μην υπάρξουν παραδοσιακές συμφωνίες για τις προεδρικές παρόμοιες με αυτές που υπήρξαν στο παρελθόν».

Βεβαίως ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ σημείωσε πως τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη συμμετοχή του ΔΗΚΟ στη διαδικασία της προεκλογικής περιόδου δεν έχουν ακόμη συζητηθεί με τον υποψήφιο, θεωρώντας προφανώς ότι αυτή η συζήτηση θα τεθεί επί τάπητος όταν παρθούν οι τελεσίδικες αποφάσεις για στήριξη Χριστοδουλίδη.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάτι που να προβληματίζει «ιδιαίτερα και ειδικά» το κόμμα από το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης υπήρξε στενός συνεργάτης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος υποστήριξε επίσης ότι «δεν αρνούμαστε τις καταβολές του κ. Χριστοδουλίδη, αλλά δεν θεωρούμε ότι είναι διεφθαρμένος».

Η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος είναι πλέον τελεσίδικη με το κόμμα να οδηγείται στη στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη. Το κόμμα θα παρουσιάσει αυτή την απόφαση ως υπερβατική.

Σχετικά Άρθρα

Κρήτη: Συνέλαβαν δασκάλα γιατί δεν φορούσε μάσκα μέσα στην τάξη

achaiavoice

ΕΟΔΥ: Δείτε σε ποιες περιοχές μπορείτε να κάνετε αύριο δωρεάν rapid test

achaiavoice

Κακοκαιρία Μπάλλος: Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα

achaiavoice

Συγκλονιστική ομιλία του Γέροντα Αρτέμιου:Δυστυχῶς, γίναμε πάλι ὑπόδουλοι, ὄχι μόνο στούς Τούρκους, ἀλλά κυρίως στήν ΕΕ, στίς μυστικές δυνάμεις τῆς Ἀγγλίας καί Ἀμερικῆς

achaiavoice

Θεσσαλονίκη: Αναβολή για την δίκη της μητέρας που έστειλε χωρίς self test τον γιό της σχολείο

achaiavoice

Πάτρα – Ανήκουστο: Μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου ασέλγησε σε 92χρονο για να τον ληστέψει

achaiavoice

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Περισσότερα